Les comarques gironines ja tenen el primer Ateneu Cooperatiu amb l'objectiu d'impulsar iniciatives d'economia social i cooperativa a la demarcació. L'espai s'ubica a les instal·lacions del Centre de Visitants del Gironès a Sarrià de Ter i forma part de la xarxa de deu equipaments d'aquestes característiques que ha impulsat el Departament de Treball, Afers Socials i Família a tot el país.

La consellera Dolors Bassa ha presentat aquest divendres el projecte en el qual el seu Departament hi invertirà 214.833 euros. Bassa ha afirmat que el nou servei "afavorirà la creació d'empreses" socials i cooperatives i "ens farà avançar col·lectivament cap a una societat més justa i cohesionada".

El Departament de Treball, Afers Socials i Família destina un pressupost de 3.300.000 euros a tot Catalunya per desplegar una xarxa de deu Ateneus Cooperatius arreu del territori.

Girona és una de les capitals escollides per acollir un d'aquest espais juntament amb Barcelona; el Barcelonès Nord; el Vallès Occidental; el Baix Llobregat; la Catalunya Central; el Camp de Tarragona; les Terres de l'Ebre; l'Alt Pirineu i Aran.

L'objectiu és donar servei, atenció i cobertura a persones, empreses, cooperatives i societats laborals per "enfortir l'economia social i cooperativa".

El projecte l'ha presentat aquest divendres la consellera, que ha assegurat que "afavorirà la creació d’empreses d’economia social i cooperativa, a més d’enfortir la viabilitat i sostenibilitat dels projectes i experiències existents per millorar l'ocupació i el desenvolupament del territori".

Bassa ha remarcat que els ateneus catalans han representat històricament "la construcció de ciutadania" i s'ha mostrat convençuda que el nou servei "esdevindrà un espai de referència a les comarques de Girona i ens farà avançar col·lectivament cap a una societat més justa i cohesionada".

El Departament de Treball destinarà 214.833 euros a la creació i impuls d'aquest ateneu, que s'ubica a les instal·lacions del Centre de Visitants del Gironès a Sarrià de Ter. El projecte d’Ateneu Cooperatiu Girona ha estat presentat per un grup de 24 organitzacions entre entitats del tercer sector, institucions, administracions i cooperatives del territori.

Les comarques gironines compten actualment amb 246 cooperatives. Al conjunt del país hi ha prop de 4.000 cooperatives, 177 de les quals es van constituir durant el 2016.