L'Ajuntament de Girona desplaçarà mig metre la filera de pilones que hi ha al passatge per accedir a la plaça Josep Pallach de l'Eixample per tal de permetre el pas a tots els camions de Bombers. Fa unes setmanes el cos va fer un seguit de proves i es va constatar que els vehicles més grans, els que tenen una escala per arribar als llocs més elevats, no podien entrar a la plaça.

La reurbanització de la plaça interior ha generat una entrada per als vehicles i una per a vianants, separades per una filera de pilones. Els vehicles tenen el costat del passatge d'accés on sobresurt algun balcó. Això impedeix que els camions hi puguin passar sense tocar amb el balcó. Per evitar aquest impediment, es desplaçaran les pilones. D'aquesta manera, segons ha explicat el tinent d'alcaldia d'Urbanisme, Mobilitat i Via Pública, Joan Alcalà, els vehicles podran passar.

De fet, algun vehicle de grans dimensions ja deu haver impactat amb el sostre, perquè un dels balcons té marques d'un xoc. Alguns veïns havien denunciat la inseguretat que suposava que els camions de Bombers no puguin entrar a la plaça. Un temor que va fer públic el grup municipal d'ERC-MES.

El representant de l'equip de govern, però, tal com també va dir el cap de la regió d'Emergències de Girona, Enric Cano, ha deixat clar que ara mateix els Bombers podrien arribar des del carrer a qualsevol dels pisos en cas que s'hi hagués d'actuar d'emergència. De fet, es compleix el codi tècnic necessari i totes les normatives pertinents.

No obstant, fruit de les proves de pas fetes dies enrere, els Bombers havien demanat si era possible fer algun tipus de mesura de millora per entrar a la plaça interior, que és el que ara s'haurà d'executar.

D'aquesta manera es podrà accedir als pisos tant des de la plaça com des del carrer. Joan Alcalà també ha recordat que es fa passar els vehicles per un costat del passatge i no per l'altre perquè a sota hi ha canonades i hi passen serveis soterrats. Per això, aquesta banda s'ha reservat al pas dels vianants, que no malmetran el paviment.

No obstant, també s'haurà de tenir clar que el paviment de la plaça interior aguanta el pes del camió ja que a sota hi ha un aparcament.