L'Audiència de Girona ha condemnat un noi que feia classes particulars a 13 anys i mig de presó per abusos sexuals a menors. L'acusat, Luis Gustavo Montenegro, que ahir va reconèixer els fets i va demanar perdó a les famílies de les víctimes, formava part de la mateixa comunitat religiosa dels nens. De fet, segons la sentència, l'home va aprofitar aquesta situació per fer els tocaments a un total de cinc nens entre els anys 2013 i 2014. La secció tercera de l'Audiència havia de celebrar ahir el judici per aquest cas, tot i que la fiscalia i la defensa van arribar a un acord en el qual s'atribueixen a Montenegro els delictes d'abusos sexuals (en quatre dels casos, a menors de 13 anys).

Per tant, s'ha imposat una pena de tres anys de presó pels tocaments a cadascun dels menors de 13 anys i una pena d'un any i mig de presó per al major de 13 anys. Així, la condemna total de reclusió és de 13 anys i mig. La sentència també obliga Montenegro a pagar una indemnització de 3.000 euros a tres dels menors (en total 9.000 euros), a part d'estar 10 anys en llibertat vigilada -5 anys en el cas del major de 13 anys- sense aproximar-se a les víctimes, als seus domicilis o als seus centres escolars. Amb l'acord d'ahir, es va rebaixar a la meitat la pena de presó de l'acusat (que s'enfrontava a 27 anys de reclusió). La raó és que Montenegro ha confessat els fets i s'ha sotmès a un tractament psiquiàtric.

Un dels abusos es va produir entre finals del 2013 i principis del 2014, quan Montenegro vivia amb la família d'una de les víctimes -a causa de la seva situació «precària»- a Girona. Aprofitant la relació, el noi va fer tocaments al menor quan era al llit. En un altre cas, l'estiu del 2014, Montenegro va cometre els abusos exercint de professor particular al domicili d'un nen, ubicat a Salt. També el 2014, l'home va repetir la seva actuació amb un altre nen mentre feia classes al seu habitatge, a Girona. Pel que fa a les dues víctimes restants, es tracta de dos germans a qui va fer els tocaments aprofitant la seva tasca de professor o bé quan s'havia quedat a dormir al seu domicili, també situat a Girona.

Ahir, abans que el tribunal de l'Audiència dictés sentència, Montenegro es va dirigir als familiars de les víctimes -presents a la sala- a qui va demanar «perdó» per la seva «mala conducta».