Ja hi ha data per al judici del so de les campanes de la Catedral de Girona. Serà el 16 de març. El conflicte va començar a principis de gener de l´any passat, després de reiterades queixes de l´hotel Històric, situat a pocs metres de la Catedral. Durant tot aquest període hi ha hagut infinitat de canvis degut a diferents pressions i reaccions. Hauran de passar pels jutjats l´Ajuntament de Girona, el Capítol de la Catedral i l´associació de veïns del Barri Vell. Allà hauran de presentar proves per avalar la seva posició.

El 6 de gener de l´any passat, les campanes van deixar de sonar a les nits (de les dotze fins a les set del matí) després d´un decret d´alcaldia de qui era alcalde en aquell moment, Carles Puigdemont, d´acord amb l´ordenança municipal de sorolls i a la llei de Protecció contra la Contaminació Acústica. L´hotel s´havia queixat que els clients marxaven de l´establiment turístic i que alguns anul·laven nits reservades perquè no podien dormir. A més, comptaven amb diferents informes efectuats per tècnics municipals que assenyalaven que el toc del campanar superava els decibels permesos.

Aquesta decisió, però, va causar molt de rebombori. Veïns del Barri Vell van protestar i es van mobilitzar pel retorn de les campanes a les nits. Albert Ballesta, durant el seu breu mandat, va restituir el toc de campanes a les nit, el 24 de febrer.

Ho va fer a través d'una maniobra legal, emparant-se en la Llei de Centres de Culte, que reconeix la singularitat de les campanes i permet incloure-les com a excepció a la normativa de sorolls. A més, al mes maig, el ple va protegir el so de nou campanars de la ciutat com a Bé Cultural d'Interès Local. A dins de l´equip de govern hi havia veus que alertaven que l´hotel podia guanyar als jutjats i demanar un compliment molt restrictiu de la possible sentència i avalava que s´intentés pactar una solució intermitja. De fet, és el que sempre havia demanat l´hotel. L´establiment no demanava silenciar les campanes sinó que no superessin els decibels permesos. El pacte entre les parts però, no va ser possible, malgrat que hi va haver múltiples reunions. En altres localitats, com a València, sí que hi va haver acord i un ligiti semblant es va resoldre, per mitjà del diàleg, en menys d´un mes.