01 de març de 2017
01.03.2017

La CUP proposa un protocol per limitar i regular els càrrecs de confiança de l'Ajuntament de Girona

La formació creu que la resolució judicial demostra que fins al 2015 el nomenament assessors del govern va fer-se de manera irregular

02.03.2017 | 09:48
Lluc Salellas i Laia Pèlach, ahir, valorant les sentències.

La CUP-Crida per Girona ha valorat públicament la resolució judicial del recurs contra el nomenament de càrrecs de confiança per a realitzar funcions directives a l´Ajuntament de Girona, interposat per la mateixa CUP el juliol de 2015. Segons els cupaires, en la sentència, la jutgessa evita posicionar-se respecte a aquells nomenaments que ja no són vigents, però deixa clar que a l´hora de contractar un càrrec de confiança cal motivar-ne el nomenament i descriure les seves funcions per garantir que s´adeqüin a la llei.

En aquest sentit, la CUP-Crida per Girona ha fet una valoració positiva de la sentència, perquè ve a reconèixer que fins al 2015 la contractació a dit de càrrecs de confiança per part del govern es va fer de manera irregular, en el sentit que no es motivaven els nomenaments ni es detallaven les funcions d´aquestes places. Aquest fet impedia garantir que les tasques realitzades per aquestes persones s´adeqüessin a les funcions que reserva la legislació per al personal eventual.

La CUP-Crida per Girona ha recordat que cap dels nomenaments de càrrecs de confiança efectuals pel govern el juny de 2015 complia aquests requisits exigits per la llei i remarcats a la sentència, i que no va ser fins que la CUP va presentar el recurs que el govern es va veure obligat a modificar la relació de llocs de treball per adequar els càrrecs de confiança a la llei.

D´aquesta manera, la formació ha constatat que ha estat la pressió política i el recurs judicial de la CUP que ha obligat el govern a restringir el nombre de càrrecs de confiança i a delimitar les seves funcions. La formació ha posat d´exemple la figura del gerent, una plaça que el govern ha acabat eliminant però que entre 2011 i 2015 havia realitzat funcions clarament directives dins l´estructura municipal, un supòsit que la llei impedeix de manera inequívoca.

A partir de les conclusions de la sentència, la CUP-Crida per Girona ha anunciat que proposarà al govern i a la resta de grups l´elaboració d´un protocol municipal per a la contractació de personal eventual a l´Ajuntament de Girona, que limiti i reguli tant el nomenament com les funcions que puguin realitzar els càrrecs de confiança, de manera que hi hagi el màxim control i transparència respecte a la seves tasques. Més enllà d´això, la formació ha reclamat un cop més la minimització del nombre de càrrecs eventuals a l´Ajuntament, tant per part del grups municipals com del govern.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook