Compte enrere per a la inauguració del nou centre de distribució d´aliments (CDA) i espai jove de la zona del Güell, al barri de Can Gibert del Pla. Les noves instal·lacions s´ubiquen en un local de 800 metres quadrats on anteriorment hi havia una botiga de mobles, i suposaran un important desembarcament de recursos al barri. El proper 13 de març el nou CDA ja obrirà les portes, i d´aquí a un mes està previst que ho faci el centre jove. Mentrestant, ja fa aproximadament un any que en aquest espai funciona un centre obert per a la mainada.

Després que les obres s´hagin allargat molt més del previst -els càlculs inicials de l´Ajuntament de Girona eren obrir-lo per Fires de 2013-, el consistori encara ja la recta final del nou equipament del Güell. A partir del 13 de març, les 1.600 famílies que utilitzen el servei del CDA ja podran deixar d´anar al local de Pedret i dirigir-se al Güell, on el centre comptarà amb un espai molt més ampli i podrà millorar el servei que ofereix. L´espai acollirà un gran magatzem, un espai de supermercat perquè els usuaris puguin confeccionar-se la seva pròpia cistella i una sala d´espera perquè la gent no s´hagi d´esperar a fora, com passava fins ara a Pedret. «L´objectiu és oferir una atenció millor i més digna tenint en compte que és un servei que tan de bo no haguésim d´oferir», assenyala la tinent d´alcalde de Serveis Socials, Sílvia Paneque. Tot i això, tal com assenyalen ella i el responsable del CDA, Òscar Martínez, en aquests moments han obert una reflexió per mirar de superar el model, malgrat ser conscients que el servei continua essent molt necessari. El CDA acollirà, com ha fet fins ara, cursos de manipulació d´aliments i també han arribat a un acord amb l´associació de famílies de celíacs per tal d´oferir-los productes adequats a les seves necessitats. De fet, sempre s´intenten respectar al màxim les al·lèrgies dels usuaris. L´actual local de Pedret es convertirà en un magatzem per a La Sopa.

Al seu costat, el nou espai jove del Güell també encara la recta final d´obres. Es tracta d´un equipament que comptarà amb un equip humà important -cinc tècnics de joventut més tres educadors de carrer que tindran allà el seu punt de referència- i que tindrà dues potes. En primer lloc, vol potenciar especialment tots els temes relacionats amb la inserció laboral -per exemple, s´hi derivaran alguns dels joves apuntats al programa de Garantia Juvenil- i s´intentarà potenciar els diferents perfils de joves en funció de les seves competències. L´altra línia de treball serà la relacionada amb el lleure educatiu. En aquest sentit, els educadors de carrer contribuiran a definir quins són els interessos dels joves a la zona. Tot i això, tal com especifica el responsable de programes d´infància, adolesència i joves, Jordi Roura, l´objectiu és atraure tant joves del barri com de la resta de la ciutat.

Al costat d´aquest espai, ja fa un any que funciona un centre obert per a infants, que cada tarda acull entre 25 nens i nenes. A més, els caps de setmana acull les activitats del casal del barri de Santa Eugènia.