Dos detinguts per vendre joies i objectes de valor robats en una botiga de compravenda d´or a Girona.

Els Mossos i la Policia Municipal de Girona han recuperat joies que procedien de sis robatoris perpetrats en domicilis de Girona i de la Bisbal d´Empordà.

Els detinguts són dos veïns de Girona, de 38 i 63 anys, ambdós de nacionalitat espanyola. Han quedat arrestats com a presumptes autors d´un delicte de receptació.

Els delinqüents, un d´ells amb antecedents, van passar el dia 28 de febrer a disposició del jutjat d´instrucció en funcions de Girona, el qual va decretar la seva llibertat.

La investigació no es dóna per tancada i no es descarten noves detencions relacionades amb el cas.

Tot va començar el 18 d´octubre de l´any passat, quan els Mossos van tenir coneixement que els responsables d´un local de compravenda d´or de Girona es dedicaven a traficar amb joies de dubtosa procedència.

Arran aquesta informació, van iniciar una investigació conjunta amb la Policia Municipal de Girona per aclarir els fets. Durant uns mesos, agents de paisà van realitzar diverses tasques de investigació i van constatar que efectivament la informació era verídica.

Diners procedents de fets delictiu

L´objectiu principal de la investigació era concretar quines eren les persones involucrades en els fets. En les vigilàncies que es van fer, es va demostrar que els objectes de valor que s´introduïen en el comerç i s´intercanviaven per diners que procedien de fets delictius.

Durant la investigació, la policia va decomissar diverses joies que procedien de sis robatoris en domicilis comesos als mesos de novembre i desembre, concretament quatre a la ciutat de Girona i dos a La Bisbal d´Empordà.

El 27 de febrer es va dur a terme la inspecció a l´establiment sospitós conjuntament i també hi eren presents les dues persones que eren investigades per aquests fets.

De resultes de l´escorcoll, la policia va localitzar diverses joies amagades per l´establiment, documentació relativa a la compravenda d´or susceptibles d´haver estat manipulada i 5.175 euros que duia un dels homes per fer els pagaments de les joies sostretes.

Davant les evidències, la policia va detenir els dos homes com a presumptes autors d´un delicte de receptació.