La comissió d´Urbanisme, reunida ahir a Torroella de Montgrí, va donar llum verd als ajuntament de Salt i Vilablareix amb relació a la modificació dels terrenys on està prevista la instal·lació d'una botiga d´Ikea, al costat de la sortida 7 de l´autopista.

En aquest aspecte, Urbanisme va donar compte de la voluntat dels dos consistoris d'unificar en un de sol els dos terrenys que ocupen aquesta àrea de 34,8 hectàrees, i de canviar-ne la qualificació, fins ara no urbanitzable, a «terrenys dedicats a activitat econòmica». D´aquesta manera, es fa un pas més per a la instal·lació d´Ikea en aquesta zona.

És només un petit pas urbanístic, tenint en compte que per tenir la zona qualificada degudament encara queden pendents multitud de modificacions urbanístiques que, moltes de les quals hauran de rebre els vistiplaus de diferents administracions quan arribi el cas. També hi ha pendent la decisió real de l´empresa de mobles sobre si acaba ubicant-se en aquest municipi del Gironès, a Girona, en alguna altra població o si finalment opta per no construir res a les comarques gironines.

Aquests primers passos per modificar la zona de possible ubicació d´Ikea inclouen també altres possibles equipaments al sector sud del terme municipal. Per rexemple, hi haurà una reserva de terrenys per a un equipament hospitalari, que correspondria al nou hospital Josep Trueta en cas que es construís a Salt. També a un futur equipament educatiu, i habitatges.

Aquestes modificacions han començat a tirar endavant després que l´Ajuntament decidís posar a votació entre els ciutadans si trobava adequat canviar tot el desenvolupament del sector sud, on s´hi podrien instal·lar diferents equipaments, grans superfícies i habitatges.