La cinquena edició de Girocamping, la Fira del sector del càmping i parcs de vacances, va obrir ahir les portes amb el repte de mostrar les darreres novetats del sector i de continuar el camí per aconseguir posar el càmping «de moda» a Catalunya, segons va ressaltar ahir el president de l'Associació de Càmpings de Girona, Miquel Gotanegra. La Fira, organitzada per l'Associació de Càmpings de Girona, se celebra del 2 al 5 de març al Palau de Fires amb 130 expositors vinculats al món del càmping. Els primers dos dies està adreçada als professionals i el cap de setmana a tot el públic.

Durant la inauguració, els impulsors van treure pit pel prestigi que té el sector arreu d'Europa. Gotanegra va destacar que en aquesta cinquena edició, la fira reuneix expositors de tot l'Estat espanyol i de diferents països europeus com França, Portugal i Itàlia. A més, la regió italiana del Vèneto és la destinació convidada de Girocamping.

El director executiu de l'Agència Catalana de Turisme de la Generalitat, Patrick Torrent, va lloar l'evolució i transformació del sector, mentre que el president de la Diputació, Pere Vila, va posar en relleu l'esforç dels empresaris per apostar per la modernitat respectant la tradició. Vila també va posar sobre la taula els bons resultats del treball conjunt de les diferents administracions. L'alcaldessa, Marta Madrenas, va animar tots els participants a fer una escapada i passejar per Girona. També va mostrar-se orgullosa d'exercir la capitalitat en aquest sector turístic, ja que tot i que no hi ha cap càmping al terme municipal, si que s'hi celebra aquesta fira, única a l'Estat.

Ahir a la nit estava previst que l'entitat fes entrega dels premis Jaume Genover i Roig,en el decurs del sopar de gala de l'associació, que es va celebrar ahir.

Ponències sobre sostenibilitat

A banda dels expositors, a la fira hi ha diferents conferències sobre sostenibilitat. A les onze del matí una sobre els càmpings com a preservadors del litoral català i a les dotze sobre l'aigua i els càmpings. A més, a la una hi haurà una ponència a càrrec dels responsables d'ACSI, una influent editorial holandesa especialitzada en el sector del càmping.