«Salt té vida». L'alcalde, Jordi Viñas, va fer una crida a viure intensament l'orgull saltenc. «Té un projecte de futur engrescador i una gent que s'hi deixa la pell, que és capaç de tirar endavant qualsevol repte que es planteja».

Salt vivia ahir el seu dia gran, el 3 de març, per celebrar l'efemèride de la seva independència. L'alcalde va aprofitar per reivindicar el gran poder de convocatòria del municipi quan toca donar la cara. I va citar dos exemples: la manifestació de l'Onze de Setembre i la consulta pel desenvolupament del sector sud (on hi podria haver l'Ikea, el Trueta, un centre educatiu i pisos). Així, sobre la diada va dir que «ho vam demostrar l'Onze de Setembre amb més de 130.000 persones al carrer i un èxit organitzatiu de primer ordre, que al marge d'ideologies ens ha de fer sentir orgullosos». També va esmentar que ho van demostrar amb la consulta del 24 de setembre: «amb un exemple de participació ciutadana i de democràcia perquè les urnes, companys i companyes, són democràcia».

I va acabar el seu discurs recordant que «ho demostrem dia a dia, perquè tenim orgull de poble, i estem convençuts que els propers anys, amb els nous projectes que tirarem endavant aportarem grans millores per equilibrar la balança i retornar a tots els saltencs i saltenques allò que es mereixen, un poble millor i més just, un poble en què en la diversitat veiem riquesa, on creiem en el respecte i en l'adaptació per teixir nous ponts d'unió i en definitiva on tots ens veiem representats i partícips.

Com cada tres de març, es van entregar els reconeixements a saltencs que han treballat per Salt, per a la seva gent i pel seu entorn. Enguany s'ha distingit la mestra Pili Alonso i la Comissió de Festes. Sobre Alonso, va dir que sempre ha sabut «escoltar, respectar les individualitats i la diversitat de les aules de les escoles i buscar, per damunt de tot, el benestar de la mainada». Pel que fa al comissió, va destacar que organitzen actes «arrelats a la nostra vila» que « fan poble» i «perquè creant aquests espais d'il·lusió i diversió per a la nostra comunitat feu de Salt un poble millor».

«Sóc de Salt. I què?»

Pili Alonso va iniciar el seus parlament amb una de les frases que més fortuna han fet a la via: «Estic orgullosa de Salt. Soc de Salt. I què?». Alonso va animar els saltencs a fer un poble amb identitat, diversitat i acollidor i a apostar per un futur més just. També va tenir un detall de la seva professió: «Ser educador és un acte d'amor».Dificultats i agraïments

En nom de la comissió de festes, Xavier Solà va dir que «som una entitat del poble i per al poble», va lamentar les dificultats burocràtiques per tirar endavant algunes activitats, però va tenir un agraiment cap a l'Ajuntament, les famílies i tots els qui formen o han format part de l'entitat. I va lamentar que el consistori cedeixi a una empresa l'organització de la festa major.

L'alcalde també va tenir un record per a Salomó Ferrer que va morir el juny, i per a l'exalcalde Salvador Sunyer, que no va poder anar al teatre, per problemes de salut.