Ja hi ha data per a la trobada entre els representants de l'empresa Hinojosa i els veïns de Sarrià de Ter afectats pels sorolls procedents de la planta i per les males olors. L'Ajuntament ha convocat per aquest dimarts, a les vuit del vespre, una reunió pública amb tots els veïns i veïnes per parlar de les molèsties acústiques i males olors que provoca la nova empresa paperera del grup Hinojosa al municipi. Davant les reiterades queixes, la mateixa empresa va elaborar un estudi acústic que ha determinat que se sobrepassen els límits en puntes concretes i determina quins són els focus responsables i les mesures per minimitzar-los.

La reunió tindrà lloc a l'edifici del Coro i hi assistiran representants de la mateixa empresa.

L'empresa és conscient que hi ha deficiències a les instal·lacions, degut en part al fet que s'ha reprès l'activitat a la planta on antigament hi havia la Torraspapel. De fet, la direcció de la companyia i representants de l'Ajuntament han mantingut diferents reunions.

Sobre la taula hi ha diferents estudis de sonometria. El regidor de Territori i Serveis Públics, Narcís Fajula, els ha demanat que fixin un calendari per plantejar millores a la planta. Aquestes actuacions són les que probablement s'explicaran aquest dimarts.

En l'estudi d'emissions de sorolls de la fàbrica s'han detectat, sobretot, tres indrets on se superen els 70 decibels durant el dia (i seixanta a la nit), que és el màxim permès en aquesta zona. Els informes assenyalen que hi ha puntes on el límit se supera amb entre vuit i deu decibels.Un d'aquests punts correspon a uns elevadors exteriors a l'entorn del magatzem de cartró que funcionen amb gasolina i que estan afectant els habitatges de la carretera de Sarrià de Dalt. Està previst posar-hi silenciadors en breu que reduiran el so entre quinze i vint decibels. A més, hi ha sis bombes que s'han de canviar perquè consumeixen molta energia i que encara són de de l'època de Torraspapel. També, hi ha un excés de soroll que correspon a un seguit de ventiladors situats a alçada.

Pel que fa a les males olors, es preveu que, quan la planta funcioni a ple rendiment, s'acabin les pudors.