Abacus s'expandirà a la ciutat de Girona. La cooperativa de llibreries té previst obrir una segona botiga al centre i, de moment, mantindrà la que hi ha a la carretera Barcelona. La cadena obrirà l'establiment al local del barri de l'Eixample on, fins fa unes setmanes, hi havia una botiga de roba de la companyia C&A. La botiga de roba va tancar per motius econòmics, tal com també ho va fer fa només uns dies Cortefiel amb el local que tenia a la Gran Via de Jaume I.

La nova botiga d'Abacus estarà situada a la ronda de Pare Claret, tot i que també tindrà entrada des de la plaça Calvet i Rubalcaba. La cooperativa té més de quaranta establiments oberts arreu del territori amb més de 33.000 metres quadrats de superfície de venda de llibres, juguets i material escolar, entre altres. Segons consta a la seva pàgina web, actualment la cadena té 45 botigues obertes. La gran majoria estan a Catalunya, però també n'hi ha a les Illes i al País Valencià.

A les comarques gironines, a més de la que tenen oberta ja a la ciutat de Girona, n'hi ha dues més a Figueres (a la plaça del Gra i al Caprabo del carrer Dama d'Aragó), una al carrer de Ses Falques de Blanes (al costat dels cinemes) i una al carrer doctor Fàbregas d'Olot.

Abacus es va fundar l'any 1968 com a cooperativa de consumidors quan un grup de mestres, pares i mares de Barcelona es va organitzar per proveir-se, en les millors condicions de qualitat i preu, de material pedagògic escolar de qualitat i especialitzat per a l'escola, la família i el consum cultural. Actualment és una cooperativa de consumidors amb socis de treball.