El jutjat penal número 5 de Girona ha condemnat dues integrants de la llista de CiU de Salt per haver repartit propaganda de les eleccions municipals del 2015 mentre durava la jornada de reflexió. Es tracta de la regidora Rosa Pórtulas (la número dos de la llista) i de la candidata Laura Serra (que ocupava el lloc número vuit), que hauran de pagar cadascuna una multa de 3.600 euros.

El jutge ha considerat provat que, la nit abans de les eleccions, Pórtulas i Serra van distribuir fulletons del seu partit a alguns habitatges de Salt. Malgrat que les acusades han negat els fets i han atribuït l'acusació a la rivalitat política, el magistrat ha donat credibilitat als testimonis -tots vinculats amb el PSC- que han relatat com van coincidir amb Pórtulas i Serra la nit del 23 al 24 de maig del 2015.

De fet, el PSC de Salt va presentar una denúncia a la Junta Electoral després de tenir constància que les dues integrants de CiU havien repartit propaganda de la seva candidatura la nit abans de les eleccions municipals de fa dos anys. Segons les declaracions del judici, es van distribuir uns papers que es penjaven als poms de les portes amb la imatge del cap de llista de CiU de Salt.

D'una banda, el jutge ha avalat que Pórtulas va repartir aquesta propaganda al carrer Indústria, on un dels testimonis va intercanviar unes paraules amb ella. De l'altra, ha considerat provat que Serra va distribuir la mateixa propaganda al carrer Prudenci Bertrana, on va mantenir una conversa amb dues altres de les testimonis.

Tot i això, l'advocat de les condemnades ha avançat que recorrerà la sentència.