La cinquena tinent d´alcaldia de l´Ajuntament de Girona, Isabel Muradàs, va aprofundir ahir en les informacions que la vinculen en la transferència d´informació al constructor selvatà Josep Manel Bassols, investigat en el cas del 3%. Muradàs manté que no va enviar-li absolutament res confidencial i que només li va donar informació que és pública i, per tant, que pot obtenir qualsevol ciutadà. A més insinua que tot plegat té a veure amb el procés català. «Crec que tot això no té res a veure amb la meva persona sinó amb altres circumstàncies que estan passant últimament» a Catalunya. Sense citar-ho específicament, es refereix al desenvolupament del procés català, impulsat actualment pel president de la Generalitat, Carles Puigdemont, que va ser alcalde de Girona.

Fa uns dies, l´alcaldessa, Marta Madrenas, vinculava també les visites d´Antifrau a l´Ajuntament a l´apostes de Girona de treballar decididament cap a la independència de Catalunya. Per Muradàs, regidora d´Educació i Esports, «busquen vinculacions com sigui. Ara ha sortit aquesta cosa com en podia haver sortit una altra».

Segons consta en el sumari del cas del 3%, l´any 2012 Bassols hauria demanat informació econòmica sobre dos ajuntaments catalans quan ella, a més de regidora a Girona, també era la subdirectora al Departament de Governació. Segons el sumari, hauria demanat informació de Llinars del Vallès i de Tarragona. Muradàs, per exemple, hauria enviat un correu on es desglossava l´estructura econòmica dels pressupostos, els ingressos i despeses corrents, l´estalvi pressupostari, la inversió, el deute i el romanent de tresoreria. Un informe de la Guàrdia Civil apunta que l'actuació«pot constituir un delicte de tràfic d'influències».

Com es van conèixer

L´actual regidora explica que «a aquest senyor el vaig conèixer a la campanya de les eleccions municipals del 2011. Me´l van presentar i em van explicar que havia estat alcalde d´Anglès». Bassols formava part de l´equip de campanya que va ajudar Carles Puigdemont a guanyar aquelles eleccions i a convertir-se en el primer alcalde convergent de Girona, després de dècades de govern socialista. «Al cap d´un temps em va trucar i em va explicar que tenia o que treballava en una empresa de la construcció i em va mostrar la seva preocupació pel fet que veia alguns ajuntaments que no licitaven obres». Era una època en què «molts ajuntaments no cobraven de l´Estat ni de la Generalitat» i jo m´encarregava d´anar «perseguint els ajuntaments perquè presentessin els seus comptes per poder presentar-los a la Sindicatura de Comptes i al Tribunal de Cuentas». La regidora exposa que els que no ho feien «no podien rebre subvencions» i per això «jo reclamava que ho fessin». A més, a la Generalitat, Muradàs tenia l´encàr­rec d´anar actualitzant i «reactivant» el Municat, una pàgina web d´informació dels ajuntaments.

Els contactes

En un moment donat, Josep Manel Bassols li va demanar informació sobre determinats ajuntaments. Isabel Muradàs admet que no recorda exactament quins consistoris eren perquè ja fa «molts anys» però que li va explicar els passos a seguir a la web per trobar la informació i potser, al final, l´empresari li hauria demanat que directament li donés la informació per correu per agilitzar. «És com si per exemple algú de Girona em demanés informació sobre un acord del Consell Escolar Municipal que està penjat a la web i que m´acabés demanant que li enviés per correu per guanyar temps», indica.

Muradàs diu que si va enviar informació a Bassols és perquè aquesta també estava a les pàgines webs dels municipis. «Si jo ho tenia, segur que estava penjat a la web dels ajuntaments, perquè la meva feina era precisament aquesta, que tot s´anés penjant perquè era una època ja on apostàvem molt per la transparència i on es parlava ja que totes les dades havien de ser públiques i obertes. Tot el que aquest senyor em demanava era, de fet, el que ja difoníem. Res era confidencial».

El futur

Afirma que «no deixaré l´Ajuntament. Si ho fes podria semblar que he fet alguna cosa i no he fet res malament». Admet però, que algun moment del cap de setmana van ser molt durs. No va ser a molts dels actes previstos, com la presentació del Ral·li Catalunya. No obstant, sí que se la va poder veure a la llotja de l´estadi de Montilivi durant el partit entre el GironaFC i el Cadis.

Muradàs ja ha parlat amb l´alcaldessa Madrenas, d´aquest assumpte. «Està al meu costat i veu bé que doni explicacions i que em defensi», ha explicat. No li ha arribat cap citació judicial però assegura que «no tinc res a amagar ni a tapar. Si volen que em cridin i em preguntin i diré el mateix que t´he dit», as­senyala a Diari de Girona. També té previst explicar a tots els portaveus dels grups municipals de l´oposició la seva versió.