La Policia Municipal de Girona va detenir dilluns al migdia un home com a presumpte autor d'un delicte contra la salut pública i que tenia més de dos quilos de marihuana que presumptament pretenia vendre.

La intervenció policial es va produir a l'estació de trens de Girona. A aquella hora la unitat canina de la Policia Municipal, que patrullava amb la Blanca, una de les dues gosses pastor alemany de la unitat, va observar que la gossa s'adreçava cap a una maleta.

L'animal va assenyalar l'equipatge que duia un jove que estava comprant bitllets de tren amb destinació a França.

Tot seguit els agents van conduir el jove cap a una zona reservada de l'estació i li van fer obrir l'equipatge. Just en aquell moment el noi va abandonar la maleta i va fugir corrent per l'interior de l'estació fins que un dels agents va aconseguir aturar-lo. Un cop aturat, amb l'ajuda d'un vigilant de seguretat, el va detenir.

Posteriorment, quan els policies van obrir la maleta van constatar que a l'interior hi havia el que semblava marihuana. Posteriorment es va comprovar que efectivament es tractava d'aquesta substància i que hi havia un pes total de 2,310 quilos.

El valor estimat d'aquesta droga al mercat és d'uns 7.000 euros. El detingut és Cisse H., de nacionalitat senegalesa i amb domicili a França.