Un total de 150 alumnes de tot l'Estat participaran en la final espanyola de l'European Youth Parliament (EYP), que se celebrarà a Girona entre el 5 i el 9 d'abril. Els participants debatran i construiran una resolució amb l'objectiu de donar resposta a alguns dels principals reptes amb què es troba en aquests moments Europa, com ara el Brexit, els moviments secesionistes, l'homogeneïtzació del mercat, la integració dels refugiats, la propaganda de la post-veritat o l'aportació d'energia. Sis dels participants i tres dels organitzadors són gironins.

Els estudiants hauran de participar en dinàmiques de grup (teambuilding), treball en comissions (comitee work) i una assemblea general (general assembly), a més d'un ampli programa cultural que inclou des d'intercanvi culinari sfins a taules rodones sobre temes actuals.

Els col·legis seleccionats tindran l'oportunitat de participar en una de les properes sessions i fòrums internacionals de EYP. La sessió internacional de tardor de 2017 es durà a terme a Tbilisi (Geòrgia).

L'objectiu del projecte és acostar els joves a la política europea i a la cultura del debat. A més, la llengua vehicular i avaluada serà l'anglès.