La carrera de l'Eleven Madison Park, que avui ha estat premiat com el "millor restaurant del món", ha estat meteòrica: en només un any va passar d'una a tres estrelles Michelin i es va colar a la llista dels 50 millors del món.

Situat al cor de Manhattan, al seu darrera hi ha el xef suís Daniel Humm i el manager i copropiestari Will Guidara (format a l´Hotel-Escola de Sant Pol de Mar). Aposten per un menú de clara influència francesa però amb tocs nordamericans a base de productes de temporada.

En l'actual menú degustació d'onze plats (costa uns 300 euros) hi ha plats com el flam d'eriçó de mar amb calamarsets o la pera cuita amb mel i gla.

Dotze anys en mans de domini europeu

Aquesta és la primera vegada que un restaurant EUA ha triomfat des del xef Thomas Keller es va endur el títol els anys 2003 i 2004 amb el seu restaurant Yountville. Tots els guanyadors posteriors han estat europeus.

Aquests premis van començar a donar-se l'any 2002, producte d'una pluja d'idees en un pub sobre com promoure la revista Restaurant, amb seu al Regne Unit es. Aquell primer any, la llista va ser compilada de manera informal trucant amics i respresentants del sector.

Només es va adonar del que tenien a les seves mans quan els cuiners van començar a posar-se en contacte amb ells per preguntar sobre un lliurament de premis - que no havien previst. La popularitat de la llista va créixer ràpidament i es va convertir en un fenomen global.

Quan el restaurant Noma de Copenhaguen va guanyar per primera vegada l'any 2010, 100.000 persones van tractar de fer una reserva on-line l'endemà. I després de la victòria del Celler de Can Roca l'any 2013, el seu lloc web va rebre 12 milions de visites.