L'Ajuntament de Girona cedirà dos solars al Departament d'Ensenyament, per deu anys, per tal que s'hi puguin ubicar els barracons de l'institut Ermessenda. Els terrenys estan situats al sector de Can Prunell, a tocar de l'escola del Bosc de la Pabordia, també en barracons des de fa molts anys.

Els dos solars tenen una superfície de 2.650 i 2.402 metres quadrats, respectivament. Sumen tots dos 5.052 metres quadrats. Els solars han de servir perquè al proper curs ja hi hagi un primer mòdul de grans dimensions per a tres línies, de primer d'ESO. Per al següent curs, s'ha previst posar dos barracons petits per a tres línies i per al tercer curs, un altre de grans també per a tres línies. La cessió s'ha d'aprovar en el ple municipal d'aquest dilluns.

El fet que la cessió s'hagi acordat per deu anys respon a una petició del Departament d'Ensenyament i podria tenir com a objectiu no haver de fer nous tràmits burocràtics en cas que calgués revisar l'estada de l'institut en aquest solar perquè aparegués algun inconvenient que no permetés el trasllat a l'antiga fàbrica Simon de la carretera Barcelona, com està previst al curs 2019/2020. No obstant, alguns col·lectius educatius ja temen que aquesta cessió pugui ser un indici que les obrers a les nau de las carretrera Barcelona es podrien allargar o que, un cop efectuat el trasllat, els barracons tinguin ús per a algun altre centre escolar amb necessitats d'espai.

El tinent d'alcaldia d'Urbanisme, Via Pública i Mobilitat, Joan Alcalà, ha assegurat que l'objectiu de l'Ajuntament és que d'aquí a tres cursos, els alumnes de l'Ermenssenda ja estudïn a l'antiga Simon.

Les obres a l'antiga Simon encara no han començat però està previst fer-les per fases. La idea és que els primers alumnes puguin començar-hi el curs el setembre del 2019 i anar acabant progressivament l'adequació de l'edifici, que té 4.500 metres quadrats.

L'objectiu de tots aquests trasllat és abandonar l'actual ubicació de l'institut, a l'edifici Cartanyà, pel qual l'Ajuntament paga un lloguer al Bisbat. L'institut ja ha quedat ple i no es vol renovar el conveni. Per això s'ha hagut de buscar un nou espai, que seran els barracons, i posteriorment, la carretera Barcelona.