La Confraria de Jesús Crucificat-Manaies de Girona ha lliurat el penó a Pere Ordis i Dalmau, que serà l'encarregat de custodiar l'estendard de l'entitat fins al divendres Sant, dia que es farà la processó. Malgrat que Ordis viu a la Devesa, el penó s'ha penjat a casa la seva filla, al carrer de la Rutlla, a l'altura del pont de la Font del Rei. Així doncs, el recorregut dels Manaies ha sortit de l'església de Sant Lluc a les vuit del vespre i ha travessat els diferents carrers del Barri Vell fins arribar a la Rutlla.

Recorregut amb autoritats

Com cada any, el pendonista ha ofert bunyols i cava als Manaies que li han entregat el penó, així com a les autoritats que els acompanyen, entre les quals hi era el bisbe de Girona, Francesc Pardo, i l'alcaldessa, Marta Madrenas.

L'escollit d'enguany, Pere Ordis, membre històric de les juntes de la Confraria, haurà de col·locar el penó al balcó, en un lloc ben visible de la façana, i exhibir-lo fins divendres Sant. El dia de la processó, els Manaies tornaran a buscar-lo per tal de poder-lo mostrar durant la processó del Sant Enterrament.

El recorregut d'anada ha passat, entre altres, pel carrer de les Ballesteries, la plaça de l'Oli, Ciutadans, plaça del Vi, Pont de Pedra, plaça Catalunya, General Mendoza i fins a la Rutlla. Per tornar, els Manaies han sortit del carrer de la Font del Rei, i han passat per Bisbe Lorenzana, Joan Maragall, plaça Catalunya, carrer de l'Argenteria, Quatre Cantons, Ballesteries, pujada de Sant Feliu, plaça de Sant Feliu, portal de Sobre Portes i finalment han acabat a l'escalinata de la Catedral, on han fet un darrer assaig abans de la processó.