12 de abril de 2017
12.04.2017

ENQUESTA: Estàs d'acord en que bars puguin fer concerts?

La voluntat de l'Ajuntament de relaxar la normativa pot ser motiu de polèmica entre els veïns afectats

12.04.2017 | 16:14

L'Ajuntament de Girona vol que els bars i els restaurants de la ciutat puguin programar actuacions de música en directe i està buscant la manera de donar-hi cobertura legal. La normativa catalana fixa els criteris que han de complir els locals que ofereixen programacions musicals. Per començar, han de tenir la llicència de bar musical o cafè teatre, que els permet obrir fins a les 3h de la matinada però que, alhora, els obliga a garantir unes mesures d'insonorització del local.

Si no tenen aquesta categoria, bars i restaurants comuns poden demanar un permís d'activitat musical extraordinària que s'ha de tramitar, però, cada vegada que organitzen un esdeveniment concret.

Des de l'ajuntament, en canvi, volen que els bars i restaurant de la ciutat puguin apostar per la música en viu sense necessitat d'haver d'adaptar els locals o modificar la llicència. Es tractaria d'un permís municipal (o llicència) que garantiria que els bars i restaurants de tota la ciutat poguessin oferir "càpsules musicals", és a dir, concerts de petit format en horari diürn.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Més informació

Enllaços recomanats: Premis cinema