El penó de la Confraria de Jesús Crucificat-Manaies de Girona llueix des d'ahir al balcó de la filla del pendonista d'honor, Pere Ordis i Dalmau, al carrer de la Font del Rei, just davant de l'Onyar. Complint la tradició, els Manaies van sortir ahir a la tarda de l'església de Sant Lluc i van recórrer el centre de la ciutat fins a entregar l'estendard a Ordis, que el custodiarà fins demà, abans que comenci la processó. Centenars de gironins, grans i petits, van acompanyar els Manaies al llarg del recorregut, tot aprofitant el bon temps per immortalitzar el moment amb càmeres i telèfons mòbils. A l'entrega del penó hi van assistir autoritats com el bisbe de Girona, Francesc Pardo, l'alcaldessa, Marta Madrenas, i regidors com Eduard Berloso i Eva Palau. Ordis va oferir un refrigeri amb brunyols i entrepans a la comitiva.

A les vuit del vespre, els Manaies van sortir de la seva seu, l'església de Sant Lluc. Precisament, va ser durant una junta de la qual va formar part el pendonista d'enguany que la confraria va arribar a un acord amb el Bisbat per aconseguir que aquesta fos la seu permanent de l'entitat. Des d'allà, els soldats van recórrer els carrers del Barri Vell: plaça Sant Feliu, carrer Ballesteries, plaça de l'Oli, carrer Ciutadans i la plaça del Vi, punt central del seu recorregut, on van formar algunes figures davant els nombrosos espectadors que els acompanyaven. A continuació van agafar la pujada del Pont de Pedra en direcció plaça Catalunya, passeig General Mendoza i carrer de la Rutlla fins girar cap al carrer de la Font del Rei, on una bona munió de gent ja els esperava.

Representants dels Manaies van pujar fins al pis de la filla d'Ordis (ell, en realitat, viu a la Devesa) per entregar el penó. Com que es trobava en un primer pis, la multitud que esperava a baix va poder veure perfectament el moment en què Ordis penjava l'estendard després d'haver-lo rebut entre abraçades i felicitacions. Un cop el penó va estar col·locat, es va sentir un fort aplaudiment.

Després del protocol corresponent, els Manaies van emprendre el camí de tornada, en aquesta ocasió fent un recorregut diferent. Van passar pel carrer Bisbe Lorenzana, Joan Maragall, plaça Catalunya, Rambla, Argenteria, Quatre Cantons, Ballesteries, pujada de Sant Feliu, portal de Sobre Portes i van acabar a l'escalinata de la Catedral.

El penó estarà penjat al balcó d'Ordis fins demà, que els Manaies el recolliran per portar-lo a la processó del Sant Enterrament.