L'Ajuntament de Girona va donar llum verda a la moció presentada per la Federació d'Associacions de Veïns de la ciutat, que té com a objectiu potenciar el treball conjunt entre ciutadania i consistori per tal d'exigir a Adif i Foment que facin totes les obres necessàries per garantir la seguretat als túnels i l'estació del TAV de manera immediata. El text, presentat pels líders de l'entitat, Josep Maria Castanyer i Romà Monreal, també inclou la proposta de constituir en un termini de dos mesos una taula sobre la seguretat de l'entorn ferroviari del TAV, per tal d'establir i implementar les mesures de seguretat necessàries i on hi hauria d'haver representades les principals entitats i grups polítics de la ciutat, així com Adif i la Subdelegació. El portaveu de CiU, Carles Ribas, es va comprometre a crear-la en el termini establert.

La moció va rebre el suport de tots els grups municipals excepte el del PP, que es va abstenir. La seva representant, Concepció Veray, va acusar l'equip de govern d'haver «instrumentalitzat» la federació d'associacions de veïns, de qui va lamentar el seu «alarmisme» i d'haver politizat un tema tan important com la seguretat. També va advertir que la moció feia pinta d'haver estat escrita pel propi equip de govern.

La resta de grups, tanmateix, van lamentar els incompliments d'Adif amb la ciutat, i van reclamar que les obres necessàries per garantir la seguretat s'acabin el més aviat possible. Ribas, a més, va qualificar de «ridícul» dir que el govern havia pogut redactar el discurs dels veïns.