Aquesta setmana s’ha obert l’accés al nou espigó del riu Ter al barri de Pedret. Es tracta d’un dels projectes escollits pels veïns del barri als pressupostos participats del 2014. La proposta també incloïa la millora de l’accés al marge dret del riu, davant del carrer de Palafrugell, que s’ha arranjat en les últimes setmanes amb l’objectiu de recuperar l’espai per a la ciutadania.

El nou espigó és una millora de l’embarcador de Pedret existent fins ara i que havia estat malmès pel transcurs del temps. En el projecte veïnal es proposava activar la passarel·la que hi havia al riu i aprofitar-la a l’estació com abans quan hi havia barques.

“Les àrees descrites són llocs d’interès per la ciutat, tant des de la diversitat paisatgística, que ofereix la natura, com la pesca controlada que s’hi pot practicar i el gaudi que ofereix en si mateix”, ha destacat la regidora de Salut i Dinamització del Territori i regidora del barri de Pedret, Eva Palau.

Al marge del riu, les actuacions han consistit, en essència, a instal·lar dues estructures -una escala i un “moble-grapa” metàl·lic que salva el desnivell existent- a la zona per possibilitar un accés fàcil i adaptat a la llera. Així mateix, l’estructura queda recolzada sobre el terreny i d’aquesta manera no en modifica el relleu ni en redueix la capacitat d’evacuació en cas de riuades.

A l’espai de l’espigó, el “moble-grapa” se superposa a la superfície existent i lliga els trams que s’han anat fragmentant pel pas del temps i la influència de la vegetació. L’estructura metàl·lica, de concepte similar a la de l’escala ja que són actuacions en un entorn immediat, serveix de connectora davant dels desnivells i dóna suport al paviment, conformant un seguit de plataformes que permeten l’estada (per a la pesca, per a l’observació de la fauna, per al gaudi de l’entorn, etc.) des d’un punt més proper a l’àmbit propi del riu.

El projecte conjunt comprèn una superfície total de 59,19 metres quadrats. L’accés al marge del riu representa 34,05 metres quadrats i l’espigó 25,14 metres quadrats. L’import total del projecte ha estat de 23.198,12 € (IVA inclòs) i es va adjudicar a l’empresa Serralleria Metàl·lica Ferran Collell SL.