Girona, Temps de Flors, que se celebrarà del 13 al 21 de maig, convidarà enguany els visitants a descobrir el passeig Arqueològic i la muntanya de la O, amb un recorregut de tres quilòmetres que els conduirà cap al riu Galligants i les seves fonts, el convent, la mina i ermita del Calvari, la Catedral i Sant Pere. Més d'un centenar de presones d'una quinzena d'oficis diferents han treballat per arreglar aquest camí dins de l'anomenat Projecte Vores, que pretén recuperar els camins que envolten la ciutat.

Aquesta nova edició del certament comptarà amb 195 projectes (16 més que l'any passat) situats en 156 ubicacions diferents (22 més que en l'edició anterior). Entre les novetats, es tornarà a fer un muntatge al refugi antiaeri del Jardí de la Infància i hi haurà diversos projectes dedicats a la crisi dels refugiats. També hi haurà fins a sis ponts decorats amb muntatges florals i, els tres dies en què el festival obrirà fins a mitjanit, s'oferiran espectcles de llum i foc.

L'Ajuntament de Girona recomana especialment deu racons per descobrir: el passeig Arqueològic, els jardins de la Francesa, la capella de Sant Cristòfol, les escales de Sant Llorenç, la cisterna i la carbonera del Museu d'Història, l'església de Santa Llúcia, l'antic Cinema Modern, el refugi del Jardí de la Infància, el pont de les Peixateries Velles i el pati de les Magnòlies.

D'altra banda, també proposa deu espais de visita imprescindible: el conjunt romànic de Sant Pere de Galligants i Sant Nicolau, la plaça dels Jurats, els Banys Àrabs, les Sarraïnes, Sant Lluc, Sant Feliu, les escales de la Catedral i els seus soterranis, Torre GIornella i els jardins dels Alemanys, la Casa Lleó Avinay i l'Església de Sant Martí Sacosta.

Consulta el nostre Especial Temps de Flors