La ciutat de Girona acollirà del 13 al 21 de maig la 62ena edició del Temps de Flors, que preveu atreure milers de visitants. Enguany, l'esdeveniment creix i suma 22 espais nous, arribant als 156 punts. Entre les novetats, destaca un muntatge que conjugarà flors i miralls per fer una reflexió sobre la memòria històrica a l'antic refugi antiaeri dels Jardins de la Infància.

Amb la voluntat de fer intervencions que perdurin i siguin gaudi dels gironins durant tot l'any, s'habilitarà també un itinerari verd de 3km des del passeig Arqueològic a la muntanya de la 0, que permetrà descobrir vistes inusuals de la Catedral, Sant Pere de Galligants i la muralla. El consistori demana als gironins moure's a peu i als visitants que usin el transport públic per evitar, així, problemes de mobilitat. La junta de seguretat també ha valorat les mesures pertinent per evitar qualsevol incidència des del punt de vista de la seguretat.

Festa ciutadana

Girona Temps de Flors engalana la ciutat, obre patis i racons desconeguts i atrau milers de visitants. Enguany, l'exposició floral es farà del 13 al 21 de maig i, a banda dels aspectes més emblemàtics i dels muntatges tradicionals, incorpora algunes novetats.

D'una banda, creix tant en nombre d'espais expositius com de muntatges. Així doncs, passa de 134 a 156 punts en l'itinerari floral i de 179 a 195 projectes. Temps de Flors és una mostra de col·laboració ciutadana, ja que més d'un miler de persones estan implicades en l'organització i ho fan de manera altruista. Per això, des del consistori han agraït tant la seva contribució com també la dels treballadors de les brigades municipals, "peça clau" en aquest dies.

Alguns dels espais que se sumen a l'itinerari de Temps de Flors 2017 són emblemàtics i mai abans s'havien pogut visitar. Un d'ells és el refugi antiaeri dels Jardins de la Infància que, durant els anys de la Guerra Civil, va protegir centenars de gironins de les bombes. Ara, s'obrirà per acollir un muntatge que combina miralls i flors i que vol ser una reflexió sobre la memòria històrica de la ciutat, titulat 'A través de l'espill'.

La regidora de Promoció Econòmica i Turisme, Glòria Plana, ha explicat que és una intervenció que es fa amb la intenció que perduri i que, passat el Temps de Flors,Temps de Flors es pugui continuar gaudint. "Volem que quedi, que la gent hi vagi i descobreixi nous espais de la ciutat", ha valorat.

Muntatges a patis i la descoberta de la Girona monumental

En la base del Temps de Flors hi radiquen els muntatges florals, les exposicions de patis i la redescoberta de la Girona monumental. Ara bé, des del consistori cada vegada treballen per convertir-lo en un esdeveniment més "transversal". "Els patis i les flors són els protagonistes però hem anat introduint altres elements que converteixen el Girona Temps de Flors en un projecte de ciutat", ha reflexionat l'alcaldessa, que destaca que cada any s'incorporen noves millores i novetats. "És l'època de màxim orgull dels gironins vers la seva ciutat", afegeix.

En aquesta línia, s'han programat dos espectacles de llum i foc a càrrec de The Musical Fire Kuli i Taller de Magnèsia. També s'arriba a la 6a edició del Festival A Capella, s'obren museus a horaris especials i 40 restaurants oferiran menús on les flors també seran les protagonistes.

La crisi dels refugiats també tindrà el seu espai dins de l'exposició floral. Segons ha avançat la regidora Plana, a través de les plataforma Girona Acull i Casa nostra, casa vostra, s'han organitzat diferents muntatges. Dos d'ells estaran al Mirador de les Dones i el tercer s'ha mantingut en sorpresa (només s'ha detallat que serà al centre).

Consulta el nostre Especial Temps de Flors