L'Audiència de Girona ha condemnat a tres anys de presó un home per una temptativa d'homicidi, per intentar matar un altre individu, al barri de Pont Major de Girona. L'autor dels fets, Juan José Sánchez, ha reconegut que el 29 de gener del 2016 va apunyalar un home després de coincidir amb ell. La fiscalia, l'acusació particular i la defensa han arribat a un acord per imposar aquesta pena al condemnat, que tampoc es podrà apropar 200 metres a la víctima en un període de quatre anys i que l'haurà d'indemnitzar amb més de 7.500 euros.

L'Audiència també ha resolt aquest dijous que Sánchez, que es trobava en presó provisional des que van succeir els fets, quedi lliure. El tribunal ha suspès el compliment de la reclusió sempre que el processat no cometi cap altre delicte mentre dura el temps de condemna i segueixi un tractament de desintoxicació de les drogues.

La magistrada de la secció tercera de l'Audiència ha condemnat de viva veu Sánchez per una temptativa d'homicidi, amb una atenuant de reparació del dany (per haver començat a pagar la indemnització) i una altra atenuant d'addicció a les drogues. També ha establert que la indemnització que ha de pagar a la víctima és de 7.585 euros: 4.758 euros per les lesions causades i 2.800 euros per les seqüeles posteriors. Així mateix, el tribunal ha determinat que el processat quedi en llibertat sota una sèrie de condicions.

D'entrada, no pot cometre qualsevol tipus de delicte mentre duri el temps de condemna. Com que s'ha aplicat l'atenuant de drogoaddicció, també ha de seguir un tractament de desintoxicació de les drogues. Finalment, els propers anys, Sánchez ha de fer efectiu el pagament de la totalitat de la indemnització acordada.

Abans que es produís el pacte per aquest cas, la fiscalia i l'acusació particular -exercida per l'advocada Mònica Tarradellas- demanaven 6 anys de presó per al processat. Segons l'escrit de fiscalia, Sánchez va discutir amb un home al barri de Pont Major de Girona. El processat va reclamar a l'altre individu la devolució d'un ocell amb la gàbia, que considerava de la seva propietat i que es trobava dins un vehicle que l'home estava arreglant en aquell moment.

Llavors, Sánchez es va dirigir a un banc -situat a pocs metres- on hi havia parlant per telèfon la víctima, a qui coneixia perquè el seu germà l'havia denunciat mig any endarrere per una suposada agressió. El processat va extreure d'una motxilla una navalla; «sense dir res», va clavar-la «en repetides ocasions» a l'abdomen i al braç esquerre de la víctima.

«Amb ànim de causar-li la mort i coneixedor de l'elevat risc», segons valorava la fiscalia, Sánchez va clavar la navalla mentre deia «mor fill de puta, moriràs, et mataré». Tota aquesta acció va provocar diferents ferides a la víctima. «Lesions greus que van comportar el risc de mort», ja que una de les ferides a l'abdomen va ser penetrant. En canvi, la defensa -exercida per l'advocat Joan Pere Zapata- sol·licitava l'absolució, ja que mantenia que Sánchez va actuar en legítima defensa.