El 5 maig de l´any 2009, ahir va fer vuit anys, les excavadores enderrocaven la vella estació d´autobusos al parc Central de Girona, que havia servit la ciutat des del gener del 1985. Pocs dies abans d´aquest enderroc, el 24 d´abril, s´havia inaugurat l´estació provisional de la plaça d´Espanya, a l´altre costat de l´estació de la Renfe. Havia d´estar en funcionament fins que, un dia o altre s´habilités la que seria l´estació definitiva d´autobusos a la primera planta sota terra del parc Central. Aquesta instal·lació, per fi, ja és una realitat. El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, la va inaugurar ahir, en un acte curt i on va posar en relleu que s´havia «executat de manera exemplar». En aquest sentit, va indicar que les obres van tirar endavant «en moments de moltes mancances econòmiques per part del Govern de la Generalitat». Per això, es va felicitar del compromís de l´executiu català per «anar a gratar tots el calaixos», per poder invertir en «una obra absolutament necessària i que li escau a la Girona del futur».

«Es culmina el que era un desig i un anhel de molta gent i de moltes administracions» i respon al «plantejament adequat d´encarar els grans projectes», va insistir l´exalcalde gironí. Va visitar les instal·lacions i va destacar la connectivitat que suposarà per a Girona aquesta nova estació, que juntament amb l´estació d´alta velocitat i la xarxa local haurien de proveir la ciutat d´aquelles «infraestructures de mobilitat que caracteritzen tota societat moderna i avançada». Es tracta d´una «estació que no està feta amb visió provinciana ni amb visió estreta de mida, sinó que ja s´ha fet pensant en aquesta Girona que ja té un protagonisme en el conjunt del país, que té un protagonisme en aquesta part d´Europa i que rep gent i que en vol continuar rebent», va assenyalar. També va valorar la paciència dels veïns i dels usuaris de l´estació.

Per la seva banda, el conseller de Territori i Sostenibilitat, Josep Rull, va dir que amb aquesta nova infraestructura «fem un pas endavant amb el maquinari del transport públic amb una estació capdavantera, moderna, avançada i que respon a una idea fonamental de fer un gran hub modal que ens permeti interconnectar tots els mitjans de transport.» Dimarts es posa en funcionament, però avui al matí els interessats poden visitar-la ja que hi ha una jornada de portes obertes.