La gestió de la nova estació d'autobusos de Girona, que ha costat vuit milions d'euros i que es posarà avui en funcionament, generarà un dèficit de 300.000 euros anuals, ja que incrementaran costos com ara el manteniment o la quantitat de personal requerida. De moment, la Generalitat s'ha compromès a assumir-lo almenys fins a finals de 2018, moment en què es licitarà la gestió de l'equipament. El ple d'ahir va aprovar per unanimitat un conveni entre l'Ajuntament i la Generalitat per garantir el funcionament de l'estació fins llavors.

Des de l'any 1984, la gestió de l'estació d'autobusos anava a càrrec de l'Ajuntament gironí. Per al seu bon funcionament, les empreses d'autobusos aportaven uns 200.000 euros i el consistori 40.000 més, que continuaran mantenint a partir d'ara. La nova estació soterrada, tanmateix, augmentarà les despeses en 300.000 euros més, que de moment la Generalitat s'ha compromès a assumir fins que es liciti la gestió de l'estació. La regidora del PP, Concepció Veray, va advertir que potser serà difícil trobar alguna empresa que vulgui assumir aquesta responsabilitat tenint en compte el dèficit, però el regidor d'Urbanisme i Mobilitat, Joan Alcalà, va explicar que algunes empreses ja han mostrat el seu interès perquè la Generalitat estaria disposada a seguir assumint aquest dèficit de 300.000 euros en el futur.

El conveni aprovat ahir serveix per resoldre el contracte de concessió de servei per a l'explotació de l'estació d'autobusos que estava vigent des de 1984, ja que la nova estació comportarà canvis substancials. De moment, l'Ajuntament, com a concessionari del servei fins ara, serà el gestor provisional del servei, mentre el departament de Territori de la Generalitat s'encarregarà de licitar i adjudicar el contracte, amb la data màxima del 31 de desembre de 2018. Així, el conveni aprovat ahir regula el règim econòmic, les actuacions i els compromisos que adquireix cadascuna de les parts, i que inclou l'assumpció d'aquest dèficit de 300.000 euros anuals per part del govern català, mentre que l'Ajuntament i les empreses continuaran aportant les mateixes quantitats que fins ara.

D'altra banda, l'alcaldessa, Marta Madrenas, va indicar que les obres de reposició del Parc Central per part d'Adif van a bon ritme i segons el calendari previst, segons el qual el total d'obres s'han d'acabar a finals aquest 2017.