Aprofitant la setmana de Temps de Flors, l'església baptista de Girona, situada al carrer Juli Garreta, celebra una jornada de portes obertes per tal de commemorar els 500 anys de la reforma protestant. Durant aquests dies, doncs, es pot visitar el temple i contemplar una exposició sobre la història de la Bíblia, així com una mostra amb 102 bíblies escrites en idiomes dels cinc continents. El plat fort, tanmateix, arribarà aquest dissabte a les set de la tarda, quan Josep-Lluís Carod-Rovira oferirà la conferència-col·loqui El protestantisme durant la república i el franquisme als Països Catalans. L'accés és gratuït, però cal reservar entrada, ja que l'aforament és limitat.

L'exposició que es pot veure aquests dies al temple de Juli Garreta va a càrrec de Societats Bíbliques Unides i es divideix en tres parts. En primer lloc, es dona a conèixer què és la Bíblia i quin missatge transmet, tot fent un repàs als seus principals llibres. La segona part parla de com s'ha transmès la Bíblia, des de les llengües originals (hebreu i arameu per a l'Antic Testament, i grec per al Nou Testament) fins a les traduccions que les Societats Bíbliques han fet a idiomes de tot el món. Finalment, la tercera part mostra la influència de la Bíblia en la cultura occidental des del punt de vista del protestantisme, posant l'accent en qüestions com la música -per exemple, cantants com Elvis Presley o Whitney Houston van començar a cantar en esglésies protestants- fins al cinema o la literatura.

D'altra banda, les 102 bíblies que s'exhibeixen permeten veure edicions d'aquest llibre en diferents idiomes, des de català o castellà fins a indonesi o coreà.