La cinquena edició de la fira Tocs de Vi de l'Empordà tornarà a Girona del 26 al 28 de maig. El seu espai central continuarà essent la plaça de la Independència, però també oferirà una dotzena de tastos de vins de la DO Empordà en edificis i espais emblemàtics de la ciutat. Aquest any, la fira incorporarà la capella de Sant Nicolau, el monestir de Sant Pere de Galligants i la sala La Carbonera del Museu d'Història com a noves seus dels tastets, mentre que es mantindran espais d'anys anteriors com els jardins dels Alemanys, la torre de Sant Domènec de la Muralla o la Casa Masó.

Els tastets tindran lloc entre el dimecres 24 de maig i el dissabte dia 27. Les entrades, a set euros, ja es poden comprar a través del web de la DO Empordà. Cadascuna permetrà assistir a un tast de vins i obtenir una invitació de cinc tiquets i una copa per a la fira de la plaça Independència. Cada tast estarà protagonitzat per un celler diferent.

Segons l'Ajuntament, la programació de tastos en espais emblemàtics de la ciutat suposa, per una banda, estendre l'esdeveniment i reforçar el coneixement dels valors monumentals de la ciutat, i per l'altra, permetre als cellers mostrar els seus productes d'una manera més didàctica.