Els veïns del Mercadal estan farts de l'incivisme d'alguns dels pisos d'estudiants que hi ha a la zona, situació que s'agreuja al cap de setmana, quan obren els locals nocturns i hi ha una gran quantitat de gent que crida i fa soroll pel carrer a altes hores. Així ho explica el nou president de l'associació de veïns, Ferran Giron, després que a finals de març fos escollida la nova junta. Pel que fa als pisos turístics, Giron assenyala que de moment encara no són un problema, però demana que hi hagi una major regularització i control per evitar que ho siguin en un futur.

«Hem rebut moltes queixes per pisos d'estudiants i sovint hem hagut d'avisar a la policia», indica Giron. Segons explica, algun dels casos amb què s'han trobat són una festa amb més de 30 persones al vestíbul d'un edifici o, fa pocs dies, una persona que vomitava de dalt a baix d'un balcó. El problema s'agreuja les nits de dijous a dissabte, quan obren els locals nocturns i la gent que va a fer una copa parla i crida sense tenir en compte el descans dels veïns. També s'han trobat amb casos de botellón a la plaça de la Constitució o a la plaça Jordi de Sant Jordi. Segons assenyala el representant veïnal, s'han fet arribar queixes a l'Ajuntament i a la policia, però no tantes com serien necessàries perquè molts veïns del barri són gent gran i no saben com fer-ho.

Per tot plegat, Giron demana que hi hagi més vigilància municipal al barri. «Per sort, problemes d'inseguretat personal no n'hi ha gaires, però falta més vigilància per acabar amb l'incivisme, ja que en aquest sentit estem deixats de la mà de Déu», considera.

De la mateixa manera, creu que hi ha d'haver una major regulació dels pisos turístics, que en aquesta zona tot just comencen a proliferar, per evitar que la situació es pugui descontrolar de cara al futur. També indica que l'Ajuntament de Girona s'ha de dotar dels recursos necessaris per fer complir la normativa i evitar que augmenti el nombre de de pisos turístics il·legals.