La CUP no vol que la ubicació del nou hospital Josep Trueta s'acabi convertint en una «moneda de canvi» entre PDeCAT i ERC. Per això, el partit considera que s'ha de fugir de «debats localistes» entre Girona i Salt i tenir una «mirada més àmplia», que se centri en el model sanitari i garanteixi els drets dels treballadors i no es limiti al debat territorial, que, al seu parer, és el que ha predominat fins ara.

En aquest sentit, la portaveu cupaire a l'Ajuntament de Girona, Laia Pèlach, i el de l'Ajuntament de Salt, Ferran Burch, van mostrar ahir una posició conjunta i van rebutjar que aquest sigui un debat polític, sinó tècnic i de model. Per això, van deixar clar que acceptaran que vagi a qualsevol dels dos municipis, sempre que es demostri que és la situació òptima. «Demanem a ERC i PDeCAT que tinguin més obertura de mires i deixin de jugar a veure qui aconsegueix l'hospital al seu terme municipal», va afegir el diputat Benet Salellas.

Per tot plegat, Pèlach ja va deixar clar que el seu partit no té intenció de donar suport al manifest que vol redactar l'alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, demanant que el Trueta es quedi a la ciutat. «No donarem suport a cap moció que digui que l'hospital s'ha de fer a Girona sense condicions», va advertir la regidora. Tot i això, Pèlach va explicar que estan disposats a participar en el debat i a col·laborar per decidir quins són els millors terrenys en cas que es determini que s'ha d'emplaçar a Girona.

Burch, per la seva banda, va deixar clar que «un hospital de referència com el Trueta» no es pot limitar al debat de l'emplaçament, sinó que la decisió és una «qüestió de país» i que ha de respondre a «qüestions tècniques i de servei».

De la mateixa manera, la CUP recorda que el Trueta i el Santa Caterina actualment depenen d'empreses públiques diferents, o sigui que els seus treballadors tenen condicions laborals millors o pitjors en funció del lloc on treballen. Per això, confien que el futur hospital serveixi per poder unificar a l'alça les condicions dels treballadors. També demanen que «ni un euro» de la construcció del nou centre s'utilitzi per a una funció especulativa.

El 8 de juny, la CUP organitzarà una taula rodona per debatre el futur d'aquest equipament sanitari.