L'Ajuntament de Girona regularà les parades de venda de castanyes i panotxes de les Fires i Festes de sant Narcís. En els darrers anys, les sol·licituds havien crescut en excés i l'any passat ja es va advertir els interessats que seria l'últim en què es donaria el vistiplau a tothom i que per al 2017 es limitaria el nombre de punts de venda i es facilitarien els llocs exactes. La majoria de venedors, tradicionalment, han estat veïns del barri de Font de la Pólvora. Els interessats poden fer la seva sol·licitud fins al 6 de juny i entre els condicionants que s'hauran de complir hi ha l'obligació de tenir una assegurança i de donar-se d'alta com a autònoms.

L'any passat es van autoritzar un total de 48 parades que s'anaven instal·lant a l'entorn de les zones amb més afluència de gent però sense un criteri fix. Aquest any ja s'havien presentat 67 peticions. No obstant, s'han rebutjat i s'ha emplaçat els interessats a seguir el nou procediment, segons ha indicat la regidora de Fires i Dinamització del Territori, Eva Palau.

Les parades seran en 24 llocs concrets de diferents espais públics, sobretot a l'avinguda Ramon Folch (a la zona de Correus i dels jutjats ) i l'entorn del parc de la Devesa (Bonastruc de Porta, passeig de la Devesa, carrer riu Güell, plaça de la Sardana, ronda Ferran Puig, Tomàs Mieres i Joaquim Vayreda).

Possible sorteig

Si hi ha més de 24 sol·licituds, s'haurà de fer un sorteig entre els interessats. Els paradistes habituals poden buscar un acord entre ells i, per exemple, presentar-se per torns cada any. Les 24 parades guanyaran uniformitat, ja que hauran de complit un seguit de requisits com ara la mida i els material a utilitzar. El nou reglament també inclou un seguit de possibles sancions en cas d'incompliments.

A banda de la regulació de les parades de castanyes, l'Ajuntament també ha obert un concurs públic per escollir les atraccions infantils i per a adults, per primer cop, tal com ja va publicar aquest diari.