La secció quarta de l'Audiència de Girona ha condemnat a mig any de presó un home per haver-se saltat l'ordre d'allunyament cap a la seva parella. El tribunal ha considerat provat que l'acusat es va trobar la dona a l'escala del seu domicili, situat a Girona, un dia de juliol del 2015. Llavors, l'home -tot i ser «plenament conscient» que no s'hi podia aproximar- va entrar amb ella a l'interior del seu habitatge. Per això, la sentència ha resolt que el processat va trencar la prohibició, fixada per un jutjat el març del 2014, d'apropar-se a la víctima a una distància inferior a 250 metres, així com la restricció de poder comunicar-se amb ella.

Ara bé, l'Audiència ha rebutjat la resta de peticions que demanava la fiscalia en aquest cas. El motiu és que el tribunal ha considerat no provat que la dona accedís al pis en contra de la seva voluntat, ni que l'acusat l'obligués a despullar-se i a dutxar-se amb ell. També ha valorat com a no provat que l'home abracés i fes petons a la parella en contra de la seva voluntat, ni que l'hagués violat i l'hagués obligat a fer una fel·lació. En canvi, en el judici d'aquest cas, el fiscal sol·licitava 13 anys de presó per al processat perquè defensava que, a part de trencar l'ordre d'allunyament, l'acusat havia comès els delictes de maltractament, coaccions i agressió sexual.

De fet, en el judici, el condemnat es va acollir al dret de no declarar i la seva advocada en va demanar l'absolució. Així mateix, la lletrada de la víctima -que fins aleshores havia representat la dona exercint d'acusació particular- es va retirar de la causa. Per la seva part, la fiscalia apuntava que l'home hauria forçat la dona a entrar a l'habitatge i que, un cop dins, l'hauria portat fins a la dutxa. Allà, segons el fiscal, l'acusat hauria violat la parella i l'hauria obligat a fer-li una fel·lació.