26 de maig de 2017
26.05.2017

La CUP elabora un «Girona10» de «punts calents» i nyaps municipals

El parc Central, els pisos turístics, el Modern, el Trueta o la gestió de l'aigua són alguns dels temes que consideren que el govern no ha resolt bé

26.05.2017 | 00:20
Pèlach i Salellas penjant un cartell a la zona del parc Central.

La CUP de Girona ha elaborat un «Girona 10» particular amb motiu dels dos anys de mandat municipal, amb l'objectiu d'assenyalar les principals mancances i reptes de la ciutat i del projecte que està implementant el govern de CiU i PSC. La CUP juga amb l'esdeveniment turístic «Girona10», que per a alguns ha esdevingut un model d'èxit per a la ciutat, i ha fet un llistat de deu «nyaps» i punts calents. En cada un dels indrets, la formació hi ha col·locat cartells explicatius.

Aquests deu punts, segons ha explicat la regidora Laia Pèlach, són el parc Central, per les obres del TAV i els greuges d'Adif; l'entrada sud, que en els propers anys viurà grans canvis; les bicicletes i el model de mobilitat, exemplificat al carrer del Carme per reivindicar-hi el carril bici i la necessitat millorar la connexió de sectors com Girona Est per fomentar la cohesió; el Modern, com a exemple de la necessitat d'un debat participatiu sobre el model cultural; i els pisos turístics, com a símptoma de les problemàtiques que comença a provocar l'actual model de ciutat, amb un cartell situat a la plaça de Sant Feliu. Els altres punts són el porta a porta a Sant Daniel, per reivindicar la necessitat d'acabar amb l'actual model de gestió de residus; l'aigua com a bé públic que cal gestionar d'acord amb l'interès col·lectiu, que s'ha exemplificat al pont de la Barca; el Trueta, per reclamar inversions per a la sanitat pública gironina i un debat sobre el model que es requereix per al futur hospital; la necessitat de fer una aposta real per la participació ciutadana per a joves i grans, que s'ha exemplificat a l'esquerra del Ter, on hi ha pendent d'executar un projecte juvenil de pressupostos participats; i finalment la lluita contra la precarietat i l'atur, que afecta en gran mesura les dones i que per això s'ha situat davant l'empresa Eulen, a la Rodona.

A més, la CUP ha programat múltiples actes per exposar la feina feta en el darrer any i per recollir propostes. La darrera serà una assemblea el 5 de juliol al parc del Migdia.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook