27 de maig de 2017
27.05.2017

Ajornen el desallotjament del Casal de Joves 4 Rius, ocupat des de l'any 2013

Una quarentena de nois ja havien tret bona part del mobiliari i estaven a punt perquè els fessin fora ?La nova data s'ha fixat per al 19 de juny

27.05.2017 | 06:30
Els membres del Casal de Joves 4 Rius, ahir al matí.

Una quarantena de membres del Casal de Joves 4 Rius de l'esquerra independentista de Girona estaven preparats per al desallotjament del local ocupat, previst per ahir al matí, en compliment d'una sentència. De fet, ja havien tret bona part del mobiliari i material que hi tenien des que van ocupar l'habitatge, situat al carrer Sant Josep del Barri Vell, el juliol del 2013. En aquell moment, la finca estava abandonada.

La comitiva judicial va aparèixer puntual a les onze del matí. Se'ls va preguntar si estaven a punt per marxar i ells van respondre que hi havia molt a fer encara. Finalment, el desallotjament es va suspendre i es va fixar una nova data, el 19 de juny. A partir d'aquell dia tenen un termini de 48 hores per marxar de la finca. Des del col·lectiu van rebre la suspensió com a una «petita victòria» i van avisar que lluitaran per quedar-s'hi mentre no trobin un nou espai on fer les activitats. Les converses amb l'Ajuntament, amb qui estan negociant un espai alternatiu, de moment no han donat resultat.

Els membres del Casal de Joves 4 Rius creien que el desallotjament es faria efectiu a les 11 del matí, tal com se'ls havia notificat. Dijous a la nit ja havien celebrat un comiat i ahir al matí es van dedicar a treure a l'exterior bona part del material que hi tenien i també del mobiliari. El van posar a banda i banda de l'entrada en forma de barricada per dificultar les tasques del desallotjament mentre esperaven que arribés la comitiva judicial.

A les onze va arribar la gestora processal acompanyada de la procuradora i de dos Mossos. Se'ls va informar que tenien una ordre de desallotjament en compliment d'una sentència del Jutjat de Primera instància i Instrucció número 1 de Girona. Quan se'ls va preguntar si estaven a punt per marxar, el portaveu del casal va respondre que hi havia molta feina a fer encara i que era impossible. Seguidament, se'ls va informar que se'ls donava el 19 de juny com a data límit. A partir de llavors, el desallotjament es produirà en un termini de 48 hores.

Els joves van rebre l'anunci com una «petita victòria». El seu portaveu, Jordi Alemany, va afirmar que ha estat gràcies a la pressió de totes les persones aplegades davant de l'habitatge. «És evident que s'ha aconseguit amb la mobilització; si hi haguessin hagut dues persones només traient coses no hi hauria hagut aquesta resposta», va afirmar.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
L'últim El més llegit
Enllaços recomanats: Premis cinema