L'Ajuntament de Girona ha creat un grup de teball a favor de mantenir l'hospital Josep Trueta al nord de la ciutat, i del qual formen part els grups municipals de CiU, ERC-MES, PSC i PP. La CUP i Ciutadans, en canvi, n'han quedat al marge perquè defensen que el més important no és la ubicació, sinó el model sanitari.

La primera reunió es va celebrar el passat divendres, 26 de maig, i durant la trobada es va acordar encarregar un estudi per valorar tècnicament la idoneïtat dels terrenys de Domeny. Aquest és l'espai que el consistori ha ofert a la conselleria de Salut per aixecar-hi el nou hospital, el Campus de Salut de la UdG i les instal·lacions dedicades a la investigació biomèdica (Idigbi).

A partir d'ara, el grup de treball anirà establint accions de caràcter polític per defensar que el Trueta es mantingui a la zona nord de la ciutat, tant per criteris d'assistència com també d'equilibri territorial.

Els membres de l'equip de treball també s'han mostrat disposats a celebrar reunions periòdiques on analitzar les novetats que es vagin produint respecte al futur de l'hospital.