Girona acollirà aquest cap de setmana el festival del sector de la bicicleta més gran del món, que se celebra a Califòrnia des de fa 25 anys i ara, per primer cop, desembarca a Europa. La ciutat serà la seu d'aquest esdeveniment, la Sea Otter Europe Costa Brava-Girona Bike Show, que ocuparà fins a 50.000 metres quadrats repartits entre l'interior del pavelló de Fontajau i el seu espai exterior. Expositors amb primeres marques, competicions internacionals, proves populars i exhibicions seran els eixos d'aquest festival, que se celebrarà entre el 2 i el 4 de juny. Es preveu que l'esdeveniment porti fins a 20.000 persones a la ciutat al llarg d'aquests tres dies. Precisament, el Sea Otter Europe arribarà a Girona coincidint amb la celebració de l'Any del Cicloturisme a la Costa Brava i Pirineu de la demarcació.

El Sea Otter Europe Costa Brava-Girona Bike Show és un festival amb entrada gratuïta que obre les portes a tothom: indústria ciclista, empreses especialitzades, clubs, destins turístics, esportistes professionals, ciclistes amateurs, aficionats, famílies, joves i nens. Tothom hi trobarà el seu espai gràcies a l´ampli programa esportiu i d´activitats que proposa Sea Otter Europe, i un centenar de periodistes de tot el món s´han acreditat per viure-ho en primera persona i retransmetre-ho arreu.

D´una banda, el nucli del festival estarà ocupat pels estands de 300 de les millors marques del món del ciclisme, que mostraran els seus productes i algunes novetats de la temporada que ve als visitants que s´hi acostin. També es podrà adquirir el marxandatge oficial de Sea Otter Europe i pels qui vulguin provar les bicis, les pròpies marques ofereixen una Zona Test, on podran posar a prova els models que desitgin.

Al llarg de tot el cap de setmana els visitants podran passejar-se per les zones Expo interior i exterior del pavelló de Fontajau i gaudir de les exhibicions de BMX, Dual Slalom, Trial, Eliminator i l´espectacular Big Jump, entre d´altres. També podran participar d´un munt d´activitats com la Festa del Pedal, i provar la seva agilitat als circuits de Pump Track, Pushbike i el Wood Park. El festival compta amb tots els serveis necessaris per passar un gran dia entre amics o amb família, i diversos punts de restauració.

Al mateix temps, la zona de Fontajau serà l´escenari de sortides i arribades dels múltiples esdeveniments esportius, competitius i lúdics, que recorreran la Costa Brava i el Pirineu de Girona, des de competicions de ciclisme de nivell internacional fins a proves populars. El programa esportiu contempla cites per a tots els públics i nivells de preparació, des del més amateur fins als professionals, arribant al públic més familiar i en companyia dels més menuts.

En MTB destaca la SCOTT Marathon by Taymory (46 i 54 km), la Ghost BTT Marathon (84 km) que no és competitiva i també es pot fer amb bici elèctrica o la Copa Catalana Internacional BTT Biking Point, i en carretera la Cycling No Limit Travel Cicloturista Internacional by Ghost (80 i 125 km).