Els Mossos d'Esquadra han detingut una dona de 49 anys acusada de robar joies d'una amiga aprofitant que li cuidava el gat. La víctima va deixar-li les claus de casa voluntàriament durant un viatge que va fer de sis dies, amb la confiança que l'acusada tingués cura de l'animal durant el temps que ella estigués fora. Quan va tornar es va trobar que li havien sostret joies per valor de 5.500 euros. Va ser aleshores quan els agents d'investigació dels Mossos es van posar a treballar. Al veure que no hi havia signes de forçament a la porta de l'entrada, els agents van investigar l'entorn més proper a la víctima, i per tant, la seva amiga a qui van acabar detenint al descobrir que havia venut les joies en establiments propers.

La denunciant va explicar als agents que només l'acusada, de nacionalitat colombiana i sense domicili conegut, tenia accés al seu pis. Per intentar esbrinar on havien anat a parar les joies la Unitat de Proximitat de la Comissaria de Girona va centrar-se en les botigues de compra i venda d'or de la zona.

La investigació va acabar revelant que l'amiga de la víctima havia venut joies en nou ocasions, i de forma espaiada en el temps per no aixecar sospites. Les vendes es van fer en establiments de Girona i Salt (Gironès).

Entre les peces que es va emportar hi ha penjolls, arracades, anells i braçalets. La dona va quedar detinguda per un delicte de furt, i després de declarar davant el jutge va quedar en llibertat amb càrrecs.

Text