Els Mossos d'Esquadra van detenir el 4 de juny cinc joves, tres dels quals menors d'edat, com a presumptes autors d'un delicte de robatori amb violència i intimidació a persones grans a Girona. Les detencions es van produir en dues actuacions policials en poques hores de diferència. El primer robatori el van perpetrar dos dels joves, de 18 anys i de nacionalitat marroquina.

Van abordar un home d'avançada edat per darrere per robar-li el mòbil al carrer Riu Güell. Després de fer-lo caure a terra, van fugir. Els agents van localitzar-los al carrer Santa Eugènia. Poc després, una patrulla va rebre un avís d'un altre assalt. Un grup de joves van robar el mòbil i 35 euros a un altre home. En aquesta ocasió, un d'ells el va colpejar fortament al pit mentre un altre li agafava el telèfon. Els nois van fugir cap a l'estació de tren però els mossos els van localitzar a la plaça Espanya.

Durant l'escorcoll, els agents van trobar a la motxilla d'un dels joves un altaveu que constava com a sostret en un altre robatori violent el dia anterior. Per aquest fet, també se l'acusa d'un delicte de receptació.

Els dos detinguts majors d'edat, que tenien antecedents, passaran properament a disposició judicial. Pel què fa als menors, han quedat en llibertat sota custòdia dels seus tutors legals a l'espera de ser citats a declarar properament a la Fiscalia de Menors de la ciutat.