L'exalcalde de Salt Salvador Sunyer i Aimeric ha mort avui als 93 anys. Va ser alcalde entre 1983 i 1991. També va ser senador, diputat al Parlament i el 1994 va rebre la Creu de Sant Jordi. A nivell local, és fill predilecte i cronista oficial de la vila.

Salvador Sunyer va ser proclamat alcalde de Salt en les primeres eleccions municipals que es van celebrar després de la recuperació de la independència el 3 de març de 1983. Sunyer va ser elegit president de la Gestora Municipal i posteriorment va guanyar les eleccions. Després de dos mandats, l'any 1991 es va retirar de la política.

A banda de la seva activitat política, havia mantingut smpre una important activitat cultural, cívica, social i sempre en defensa de la llengua catalana. Va escriure més de 640 poemes, va rebre més de 70 premis literaris i va estar vinculat a les entitats de la vila, ja que va ser membre de les Joventuts d'Acció Catòlica, va dirigir l'agrupació Estil i va formar part de la Pastera. A més, des de 1965 va ser professor de català, i com a mestre va formar milers d'alumnes en uns anys en què el català estava perseguit i no es podia estudiar a les escoles.

Era el pare del gestor cultural Salvador Sunyer i Bover.