La Fundació per a la Creativació ha organitzat per al 7 de juliol la jornada «Radikal Girona», amb l'objectiu despertar la consciència dels assistents «sobre els reptes i les oportunitats del món que vindrà». S'adreça a empresaris, a la comunitat educativa i als joves interessats a entendre com serà el món del futur. La jornada es farà a l'Auditori- Palau de Congressos i tindrà com a ponent estrella l'expert en innovació Alfons Cornella. El president de la Fundació, Josep Lagares, va explicar ahir que «el que pretenem és donar l'oportunitat a la societat gironina d'obrir els ulls a una nova realitat que està a la cantonada, donar-li les claus perquè entengui cap on va aquest món on la radicalitat serà la norma». «Només els innovadors sobreviuran», va dir.

El programa inclou la conferència inaugural de la jornada, «Vers un món exponencial», a càrrec del mateix Lagares. Seguirà amb Jaume Lleixà i l'Ensemble de la Jove Orquestra de les Comarques Gironines (JOCG), que oferirà als assistents un WarmUp musical, una mena d'escalfament per a la ment.

Les deu idees

Tot seguit s'iniciarà la ponència central de la jornada «Radikal 4», d'Alfons Cornella, fundador i president d'Infonomia, una companyia de serveis d'innovació i font d'idees. Cornella plantejarà deu temes clau, cent idees, 300 imatges i deu vídeos en dues hores que conviden a pensar de manera trencadora i diferent, i que permeten als directius i professionals de les empreses estar preparats pels canvis i la renovació dels plantejaments empresarials, segons va explicar el director de la Fundació, Miquel Àngel Oliva. El mateix Oliva tancarà l'acte amb la presentació del Creativation Challenge un nou projecte educatiu per resoldre reptes reals a les escoles.

Durant la jornada es podrà adquirir la segona edici del joc de taula The Creativation Game, editat per Educa Borràs, que ajuda a la generació d'idees per superar els reptes i a implementar-les amb les màximes garanties d'èxit.

La inscripció de la jornada val 20 euros, i de 35 si s'adquireix el Pack Creativació (entrada + joc). S'ha obert un programa de beques per a joves estudiants, perquè puguin assistir a la jornada gratuïtament. Ho han sol·licitar a través de la pàgina web de la Fundació.