La gran tempesta de divendres va afectar també diversos equipaments municipals, però la majoria estan ja en servei. Malgrat que l'alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, va assegurar que demà faran una valoració «més acotada» de l'impacte, altres fonts municipals van confirmar que l'escola Marta Mata i el pavelló de Palau són els dos edificis municipals més afectats. De fet, avui està previst fer una avaluació de danys per saber si dilluns es podran començar els casals infantils d'estiu que han d'acollir els dos equipaments.

El col·legi Marta Mata, al carrer Joaquim Riera i Bertran, a l'eixample sud de la ciutat de Girona, va veure com es negaven les aules d'infantil. En el cas del pavelló de Palau, l'aiguat ha fet malbé el parquet i avui es farà una revisió de la destrossa, malgrat que ja se sap que s'haurà de canviar sencer.

L'operatiu de treball municipal va mobilitzar unes 140 persones -70 agents de policia i altres 70 empleats entre serveis d'aigües i neteja i els voluntaris de protecció civil- als quals cal sumar tot l'operatiu complet del parc de bombers de Girona.

Entre les set i dos quarts de 8 del vespre de divendres, Girona va recollir 52 litres per metre quadrat. El 112 va començar a rebre trucades a partir d'un quart de vuit de la tarda i des d'aquell moment van rebre 319 trucades en només hora i mitja. Entre tres i quatre trucades per minut.

Al 092, entre les set de la tarda i les deu de la nit es van produir 117 trucades informatives relacionades amb el clima. El dia anterior al mateix tram horari només s'havien rebut 30 trucades.

Davant l'allau de feina, l'operatiu es va centrar primer en la seguretat de les persones. L'objectiu era evitar cap dany personal per les caigudes d'arbres, els contenidors surant i obstruint els carrers i les inundacions de baixos i soterranis. De fet, una de les primeres intervencions, al voltant de les vuit del vespre, va ser el rescat de dues persones que van quedar atrapades dins d'un cotxe al carrer Martí Sureda. Poc després es feia un altre rescat al carrer Saragossa, amb una persona atrapada a l'interior d'un vehicle.

Primer les persones

Durant dues hores, la policia es va dedicar a assistir serveis i persones en dificultats: les Germanetes dels Pobres, amb ancians atrapats a la planta baixa sense poder usar els ascensors o la recomanació d'evacuació de l'Hipercor per la caiguda de planxes del sostre o alguns veïns, amb nens petits, que es van quedar atrapats a l'elevador de casa seva.

Quan ja va escampar la tempesta, l'equip de govern, amb l'alcaldessa i la regidora de Policia, Sílvia Paneque (PSC), al capdavant, es van reunir a la plaça Catalunya per activar «la restauració». Primer es va netejar la zona més afectada, el centre, i després les grans vies de trànsit.

Dissabte, un cop restablerta la circulació en els punts més conflictius, es van centrar els esforços als espais adjacents del centre o les vies més petites. La resta de la ciutat va anar traient aigua de pàrquings i baixos comercials i s'eliminaven els pilons de glaç acumulats al carrer. A dos quarts de 5 de la tarda d'ahir, l'alcaldessa Marta Madrenas declarava que Girona havia recuperat la normalitat en menys de 24 hores.