Més de quatre mesos i centenars d´hores d´anàlisi de dades han donat com a resultat el reportatge que té entre les mans. Per poder nedar al mar de xifres, molts cops incompletes, desiguals o fins i tot contradictòries, s´han emprat eines de gestió de càlcul i d´scrapping online. D´aquesta manera s´ha aconseguit obtenir una base de dades veraç, comparable i reutilitzable.

Un cop obtinguda, s´ha confrontat amb les xifres suminstrades a petició d´aquest diari per dos activistes de dades internacionals, Murray Cox i Tom Slee, el que ens ha permès obtenir les quantitats relatives al volum de negoci que suposa AirBnb al mercat gironí i una aproximació a la magnitud del problema dels pisos turístics il·legals.

Finalment, les xifres s´han convertit en mapes i gràfics amb l´ajuda de diverses eines de visualització de dades com datawrapper o Carto.

Paral·lelament, hem volgut conèixer de primera mà com es viu el fenomen als carrers de la ciutat de Girona. Hem sortit al carrer per parlar amb empresaris del sector, amb veïns que s´oposen al creixement d´aquest tipus d´habitatge turístic, i amb l´administració. El resultat, el podeu trobar en aquestes pàgines, però també en una web creada específicament per aquest projecte, on es poden consultar mapes interactius, vídeos, anàlisis, opinions i noticies.

Aquest és un projecte col·laboratiu en el marc de la integració de les redaccions de les edicions impresa i digital de Diari de Girona en el que han participat Miquel Cornellà, Laura Fanals, Pau Esparch, Oriol Puig, Tapi Carreras, Joan Montaner i Nacho García.