La Diputació de Girona està treballant en un codi ètic de bona conducta que hauran de complir els alts càrrecs de l'ens on s'inclouran un conjunt de mesures. El PDeCAT, que té la presidència, s'ha compromès a buscar el màxim consens entre tots els partits representats i a portar-ho al ple del mes de setembre.

Aquest anunci s'ha fet arran d'una moció que havia presentat la CUP sobre la creació d'una bústia ètica i de bon govern en aquest ens. Tota l'oposició hi estava d'acord però finalment el PDeCAT ha demanat que no se sotmetés a votació, defensant que el més idoni era abordar aquest tema de forma "global" i no només posant el focus a aquest aspecte en concret.

15 places per reforçar ajuntaments

Tot i això, el diputat de la CUP, Lluc Salellas, ha arrencat el compromís del PDeCAT que el document també inclourà un sistema per rebre queixes de ciutadans. Durant el ple d'aquest dimarts també s'ha aprovat la creació de 15 places a l'organisme autònom Xaloc per reforçar l'assessorament tècnic i econòmic que s'ofereix als ajuntaments.