Girona com Barcelona, l'Hospitalet de Llobregat i altres ciutats catalanes s'han despertat avui amb cartells amb la imatge de Francisco Franco i amb el lema "No votis l'1 d'octubre. No a la república", que formen part d'una campanya del grup independentista "República des de Baix".

Coincidint avui amb el 81è aniversari del cop d'Estat protagonitzat per Franco contra la República, aquest grup independentista ha posat en marxa una campanya que utilitza la imatge del dictador.

El grup independentista ha reivindicat l'acció a través de les xarxes socials i l'exdiputat de la CUP Antonio Baños ha declarat a l'emissora RAC1 que es tracta "d'un intent de sacsejar consciències. Gent com Franco no volia una república. Ell va dir no a això i ens va portar a 40 anys de dictadura".

A Barcelona, es poden veure cartells a pals publicitaris de tota la ciutat, als voltants d'estacions de ferrocarril i a les parets del Centre Cultural del Born, entre d'altres punts.

Ciutats com l'Hospitalet, Badalona, Vilassar de Mar, Premià de Mar o Cerdanyola del Vallès o Girona s'han despertat també amb cartells

El regidor de la CUP Lluc Salellas ha tuitat una imatge on apareixen els cartells a la ciutat de Girona, concretament a la zona de l'estació de tren.