Ràpid i sigilós. Així va ser el cuiner català Jordi Cruz, un dels presentadors del programa de TVE Masterchef, mentre passejava ahir pel Mercat del Lleó acompanyat de l'alcaldessa de Girona, Marta Madrenas. El motiu de la seva visita gastronòmica a la ciutat va ser l'enregistrament d'un programa de la propera temporada de Masterchef. Les càmeres van enfocar les diferents parades del Mercat, encara que segons els treballadors del recinte, «han sigut molt ràpids, alguns de nosaltres ni ens hem adonat que en Jordi Cruz i l'alcaldessa eren aquí». Altres, més indiferents, van confessar que «ni sabia qui era, m'ho han dit després que passés per aquí». La seva presència va ser tota una sorpresa per als venedors: «Està clar que volien molta discreció, si no no haurien vingut un dilluns al matí, a més hi han estat pocs minuts, no més», va declarar una fruitera.

Segons els testimonis, el cuiner va arribar una mica abans de les 12 del migdia. No es va passejar per tot el mercat, sinó que va dirigir-se a les zones més cèntriques mentre parlava amb Marta Madrenas. Malgrat la rapidesa de l'equip del programa i del cuiner, els comerciants del mercat no van perdre l'oportunitat de fer-se alguna foto amb el xef, i van explicar que «a diferència d'altres estrelles de televisió, ell no va tenir cap problema a parar-se un moment per fotografiar-se amb nosaltres».

Les parades triades

Les càmeres, seguides de Jordi Cruz, van centrar-se en quatre parades, segons els comerciants. Una d'elles va ser la botiga de fruits secs Bellapart, amb l'objectiu de saber més sobre la grana gironina. La carnisseria Gironell, del president de l'Associació de comerciants del Mercat de Girona, Joan Gironell, fou també una de les escollides per Cruz, qui li va preguntar sobre l'autèntica vedella de Girona. Gironell li va respondre que era «la vedella petita, aquella que no arriba a l'any i que s'alimenta de cereals».

Fruites Margarita va ser la tercera afortunada de ser gravada pel programa culinari. Encara que Cruz no intercanviés gairebé cap paraula amb les fruiteres, les càmeres van voler dirigir-se a la parada per fer una promoció sobre la fruita gironina.

El mateix va passar amb Pesca Salada Consol, que va ser elogiada pel cuiner català per tenir «un bacallà que està molt bé», segons van comentar les peixateres mentre anaven atenent els clients. A més, van concloure que «Jordi Cruz no ha dit gaire més, simplement han gravat en un moment els productes de la nostra parada i poc després han marxat».

El xef es va veure embolicat fa pocs mesos en una considerble polèmica sobre si els becaris dels restaurants d'alta gastronomia haurien de cobrar o no, la qual va ser tancada per les confessions d'un dels seus becaris, David, que va declarar que «tenia l'allotjament i el menjar pagat al restaurant». A més, Masterchef va arribar al seu rècord d'espectadors de la temporada després d'aquell afer.

La propera entrega del programa serà la de MasterChef Celebrity 2, amb un nou grup de famosos que hauran de superar proves que els cuiners Samantha Vallejo, Pepe Rodríguez i Jordi Cruz els tenen preparats. Com en totes les temporades, la model Eva González serà la responsable de rebre als nous concursants i presentar els obstacles que hauran de passar per aconseguir la primera posició en un dels concursos més durs de la televisió. La nova temporada s'emetrà a la tardor d'aquest any, on esperen arribar als 3,5 milions d'espectadors que va tenir la final de la primera temporada de Masterchef Celebrity.