Els veïns del Pla de l'Horta de Sarrià de Ter van decidir adherir-se a la plataforma ciutadana que s'està creant per fer un seguiment de la problemàtica sobre males olors i soroll a la planta paperera Hinojosa del municipi, ser un interlocutor amb el consistori i poder coordinar i traslladar les reivindicacions que tenen. A més, també van decidir penjar pancartes amb l'escrit «A Sarrià 0 [zero] pudors 0 [zero] sorolls», va informar Ràdio Sarrià després de la reunió de veïns que va convocar l'associació i on hi van assistir prop d'un centenar de veïns.

Fins ara, només hi havia una Comissió de Seguiment on participen la direcció de l'empresa, un membre de l'equip de govern i un membre de cada grup de l'oposició a més d'una representació de veïns afectats. Tot i això, els veïns presents en la Comissió de Seguiment eren els més directament implicats i a títol particular. La plataforma veïnal, en canvi, aglutinaria tots els possibles afectats.

Així ho van explicar al final del darrer ple municipal celebrat dilluns passat a Sarrià de Ter, on hi havia presents una cinquantena de veïns. Segons informava l'emissora de Sarrià i va confirmar l'alcalde, Roger Torrent, en el moment de donar-los la paraula en acabar la sessió plenària, els veïns van explicar que crearien la plataforma ciutadana. La intenció seria estar al costat del consistori i ajudar a coordinar i traslladar les reivindicacions i fer un seguiment de la problemàtica amb l'empresa.

Mentrestant, el batlle, al seu torn, es va comprometre a rebre i treballar conjuntament amb la plataforma per resoldre el problema i els va recordar que el govern actuaria a partir d'ara amb contundència. Entre les mesures més contundents, la més recent és una sanció per soroll i, en paral·lel, un avís que es va fer arribar el passat dia 21 a l'empresa donant-los un termini de 15 dies per acabar amb les molèsties de males olors i sorolls que generen i que és inajornable, va sentenciar l'alcalde.