El ple de Salt també va aprovar ahir el plec de clàusules administratives particulars i de prescripcions tècniques del contracte de serveis de recollida de Salt residus Es tracta del contracte més important de l’Ajuntament que ascendeix a una mica més de 2,5 milions d’euros anuals) per un període de quatre anys (amb possibilitat de dues pròrrogues anuals més). En total, el valor estimat d’aquest contracte ascendeix a 17 milions d’euros (IVA exclòs).

De fet, suposarà que per primera vegada en molts anys s’agrupa en un sol contracte el que ara està dividit en set. Precisament, en el ple d’ahir també es va aprovar rescindir separar-se dels diferents convenis de diferents anys que hi havia fins ara amb el Consell Comarcal del Gironès que actualment prestava el servei de recollida i tractament de la fracció orgànica i l’explotació de la deixalleria municipal, així com la recollida selectiva de paper i cartó, vidre i envasos lleugers, manteniment de contenidors i gestió de residus.

Així, s’agruparà en un sol contracte que haurà de sortir a licitació (amb la previsió que comenci l’1 de gener del 2018) i que presentarà algunes novetats, com l’ampliació de recollida comercial i voluminosos els 365 dies de l’any.

La regidora de Medi Ambient, Marta Guillaumes, va destacar aspectes com la voluntat de millorar els índexs de recollida de residus, minimització de costos o millorar imatges amb novetats com la instal·lació de contenidors nous, nova maquinària amb sistema de recollida bilateral (pels dos costats de la cabina operat pel conductor), tant per als soterrats i en superfície, la recollida preferentment en horari diürn, entre d’altres.

En aquesta ocasió, l’oposició va dedicar gairebé la totalitat del temps a preguntar a la regidora detalls sobre el contracte i plantejant molts dels seus dubtes (horaris, subrogació del personal...). Sense acabar-los de convèncer, la majoria es va abstenir, cosa que va permetre que s’aprovés però amb la intenció de presentar-hi al·legacions. Així, es va aprovar amb els vots del govern (ERC i IpS-CUP) i de C’s mentre Canviem Salt i PxC votaven en contra i la resta s’abstenien.