Després de 75 anys d'història, el Mercat del Lleó de Girona llueix el seu nom a l'exterior de l'edifici. Fins ara, no hi havia cap reclam exterior, més enllà del monument amb la columna i el lleó, homenatge als defensors de Girona durant els setges a la ciutat que dona nom al popular mercat gironí.

Ahir, els operaris van instal·lar primer rètols a la part inferior esquerra de la façana per la part de la plaça Salvador Espriu. Les lletres «Mercat del Lleó» són de color crema i amb l'estil «institucional» que utilitza el mercat per a la seva cartelleria. Les lletres s'han col·locat individualment i també contenen bombetes al seu interior perquè s'il·luminin als vespres i dies de poca llum (a la nit s'apagarien). Demà preveuen col·locar un segon rètol a la façana de la plaça Calvet i Rubalcaba.

Segons el president de l'Associació de comerciants del Mercat de Girona, Joan Gironell, fa uns dos anys la Junta va considerar oportú col·locar els rètols amb el nom del Mercat. Després de parlar amb l'Ajuntament i obtenir el vistiplau, es va escollir el disseny i el tipus de rètol. Finalment, ahir van instal·lar el primer, el cost del qual va a càrrec dels comerciants.

Els rètols complementaran la nova il·luminació que l'Ajuntament preveu col·locar per il·luminar l'exterior de l'edifici i serviria també per donar servei al barri i dotar les places de més seguretat.